Followers

Monday, April 30, 2012

cinta perlukan kejujuran & kepercayaan??

cinta perlukan kejujuran & kepercayaan??
iye ke?
cukup ke?

mengikut pengalaman aku la
yg x seberapa ni
TAK CUKUP SEKADAR KEJUJURAN & KEPERCAYAAN
seriussss....

'cinta' aku pada itik:
aku xbole nk percaya dia 
sikit pon x bole
i don't know why
may be sbb dia asek sorok kan hp dia dr aku
then aku found out something yg mmg Allah 
sengaja nk tunjuk kt aku..a few times..
tapi aku still try to be with him
nak percaya...tapi xboleh...
ada keraguan kt mana2 je

'cinta' aku pada aaron aziz pendek:
dia x sembunyikan pape dr aku
hp dia semua aku bole buka
dia bg je
facebook semua bole tgk
aku pecaya pada dia
semua ngam...
tp at the end
ada something that i should not get along with him

both of them lahir dalam bulan Ramadhan
eventhough lain tahun..lain bulan..

cinta perlukan lebih dari tu
sebab CINTA untuk asas perkahwinan adalah SOLAT..
bukan sekadar kejujuran ataupun kepercayaan semata-mata..

Ketika Allah menginginkan dua hati bertemu, DIA akan menggerakkan keduanya sekali..
Tidak hanya salah satu....اِ نْ شَآ ءَ اللّهُ ...♥♥

Mode::Pencarian...bukan lagi permainan..semoga Allah tetapkan hatiku..imanku yg nipis ni

Sunday, April 29, 2012

AKU NAK KAWIN!

nape?
korang tekejut ke tengok
tajuk post aku??
ngeh ngeh ngeh.....................

bukan aku yg nak kawen
me?
not yet!
tak jumpa yg seswai lagi
sabaq sat

ni perihal kawan aku
yang tetba cal time magrib tadi
bf ajak kawen
hahahahaha.....................

berangkat la lagi sowang lps ni
tinggal la aku lone ranger
takpa...takpa..aku redha
sila-sila....heee~~

aku da rasa jauh dah dr aku perihal kawen ni
xdo interest da nk kawen
sbb xde calon..hehe~~
tumpang hepi saja bole dak?

so..miss b...wish ya best of luck
miss c xbg aku nikah dlu sblm dia..maka aku lama lagi la
hahahaha

ALHAMDULILLAHH~~ :)

*sampai masa nnt....sampai lah dia untukku..aku da malas nk kapel2..boooooooring..tapi stakat usha skit2 bole kan?? :P peace yo!

Monday, April 23, 2012

terima kasih..YA ALLAH

YA ALLAH...

terima kasih
kerana melindungi hatiku
dari rasa kecewa
dari rasa amarah
dari rasa sakit hati

moga aku akan terus redha
di setiap kunjungan ujian MU

ALHAMDULILLAH..........ALLAHUAKHBAR

kahwin

cemana nk kawen kalau
tak bole bertolak ansur
kalau rasa terbeban pada diri sendiri

rasa yakin kalau...



kalau dah tinggal lagi 4hari mau akad nikah..
kau sempat nk fikir lg..
nk teruskan ke tidak
kalau sblm kawin kna maki hamun..
lpas kawen ko sure die xkan maki ko?

letih............................................................fikir!
SABARLAH..

ps::aku dah tarik diri awal2..klu dpt jugak mcm tu lps ni.............REDHA saja la
apa yg bole buat lg?

Saturday, April 21, 2012

terasa getarannya

bila tgk org sekeliling aku
sorang2 bakal naik pelamin

aku plak terasa getarannya
WHEN IT WILL BE MY TURN..??

:')
SABAR...pasti ada ganjarannya

niway....congrats to YANA & SIHAT
also CEPUL(BAMBAM) & FIEZAH

and opkos..they dunno know bout dis entry..
kewujudan my blog
weeee~~




Ya Allah jika aku jatuh cinta,
cintakanlah aku pada seseorang
yang melabuhkan cintanya PadaMu,
agar bertambah kekuatanku
untuk mencintaiMu.

Ya Muhaimin jika aku jatuh hati,
izinkanlah aku menyentuh hati
seseorang yang hatinya tertaut
padaMu agar tidak terjatuh aku
dalam jurang cinta nafsu. . .

Ya Rabbana jika aku jatuh hati,
jagalah hatiku padanya agar
tidak berpaling daripada hatiMu..

Ya Rabbul Izzati jika aku rindu,
rindukanlah aku pada seseorang
yang merindui syahid di jalanMu. . .

Ya Allah jika aku menikmati
cinta kekasihMu, janganlah
kenikmatan itu melebihi
kenikmatan indahnya
bermunajat di sepertiga malam
terakhirMu..

Ya Allah jika aku jatuh hati
pada kekasihMu, jangan biarkan
aku tertatih dan terjatuh dalam
perjalanan panjang menyeru
manusia kepadaMu. . .

Ya Allah, jika Kau halalkan aku
merindui kekasihMu, jangan biarkan
aku melampaui batas sehingga
melupakan aku pada cinta hakiki dan
rindu abadi hanya kepadaMu.
Amin...

Friday, April 20, 2012

walk the talk

perihal walk the talk
kawan aku slalu ckp ni
dlm bahasa melayu nya
buat apa yg kita ckap
bukan cakap kosong

contohnya post kt fb
ko post mcm2 kt fb
tapi x seiring dgn ur life

ko xbuat pon apa yg ko post kt fb
mmg btol lah.."sebarkanlah walau 1 ayat pon..."
tapi behind it..u should go along with it

aku bace pon aku xrase pape
maaflah!
ada org post aku bley ikot..tapi ade yg tak bley nk folow
xrasa dlm hati

just..jgn over sgt..ko post ape yg ko mampu buat
bukan sekadar nk post je
post YG ade value for urself
SEBAB org disekeliling ko knal ko sape & apa yg ko buat
dan dorang bole evaluate apa yg ko post dgn diri ko sendiri

nilah perihalnya...WALK THE TALK
BUKAN SEKADAR CAKAP2 KOSONG..


maaf kalau ada yg tak suka...tapi kalau stakat bercakap saja.....................HABUK PON TARAK BAI~~

ps::peringatan tuk diri aku...aku bukan baik sgt..tapi aku cuba nk ubah kpd perkara yg lebih baik..
masih dlm percubaan..dan aku akn buat..don't have to force me..i hve my own way

Thursday, April 19, 2012

perihal lelaki

aku bru blk mkn
dengan seorang sahabat
yg bergelar lelaki
my newly ofismate
yg bakal kawin next week
28 april
beliau menceritakan perihal lelaki
setelah mendengar kisah aku
yg bangang itu

beliau menyatakan lelaki ni sebenarnya takde EGO
ya..benar
itulah yg beliau bgtau aku
katanya..lelaki ada 9 akal 1 nafsu
pompuan ada 9nafsu 1 akal
bermaksud pompuan lebih ego dr lelaki

lelaki ni dalam pemikiran die ada 2 je
samada NAK @ TAK NAK
klu die xnak..die buang mcm tu je
xpayah nk fikir ape2
klu die nak dia akan stay
no metter what happen

so wat happen to me
exactly...tinggalkan 2-2 skali
tu lebih baik katanya
matured tu bukan alasan
umur bukan alasan

contohnya lelaki berumur 23tahun
dan lelaki yg berumur 33 tahun
perbezaan umur 10tahun
pemikiran sama

nak.....datang..xnak..buang

matured tu diukur melalui keputusan
klu xleh nk stand up ur opinion
then dat's wat we called matured or not

tapi bila lelaki dah TAKNAK
he will say it..NO
die akan cari alasan....
then when he found ur mistake
die akan shoot terus

firstly..die akan cube pikat ko
taburkan duit
buat everythg
then die akan mula masuk part yg dlm skit
means that die akan cairkan hati ko
kalau laki tu baik
die akan say no trus klu ko tak ngam dgn die
if lelaki yg amek kesempatan
he will try to NGAP u..then leave u like hell
so girls.. u better watch out

sahabat aku ni tambah cerita lagi
lelaki zaman sekarang ni cukup susah nk cari
it's not baik only
tapi serba serbi kna ada jati diri

aku tambah..perempuan pon sama
xdo beza

jadi kalau die taknak..
kau xpayah susah2 nk paham keadaan die
ko abaikan
ko cari lain

so girls out there
beware with a man
no metter how much u closed with him
just dok tengah2 je
xkeras sgt
xlembut sgt

ni semua beliau yg bgtau aku

ps::baru aku paham...thanx bam bam...happy wedding day..soon..cepat2 settlekan saman..kang xleh p akad nikah..hahahah

Monday, April 16, 2012

memories remains

i know why it keep remains me
it is because.....................
he touches my heart
and keep it away


u dun know dat i miss ya alot..
keep it silence..
let Allah decide
Amin..


ps::give me my heart back lah!!!!

Sunday, April 15, 2012

memori

semakain nk buang
semakin mendatang
awat tak pi jauh2
penat taw...

haihh..i think
i should go with the flow
rasa nk senyum dengan memori
aku senyum...
rasa nk sedih dgn memori...aku buang...
boleh?

kalau perit..nape aku masih nk senyum dengan memori tu?

ps::sesak nafas..sesak dada...awat makin clear je muka hang oi
p la jauh2..aku xmo..xmooooo

i feel relief

assalamualaikum..
selamat malam semua
aku bru selesai melayan korean drama
heh~3 hari aku cover citer ni..
aku bukan nk citer pasal drama tu
aku nak citer what i feel

banyak gak mende
yg aku pikir
bout my life
wekend tak memana2..byk la memikio

baru aku tersedar
aku sebenarnya tak punya tanggungjawab
terhadap orang lain
xpayah susah2 fikir pasal orang lain
yet..i didn't even think bout myself
dat was my mistakes

livin pass 10years
rasa mcm wasted
apa aku buat
apa aku achived?
yet..dunia..memang la ada peningkatan
untuk akhirat?
saham aku ado ko kek sano?
hurm...

at this point
i feel so relief
legaaaaaaaaaaaaaaaa...............
dunno why
if Allah want to take me away
i want....
eventhough i know aku byk dosa
byk lg bekalan yg blom ckup
amalan x sempurna

cuma...aku da realize
i have to go
aku juz bertanggungjawab pada dri aku sendiri

slama ni aku terfikir
aku punya tanggungjawab kt family aku
yet...tanggungjawab tu aku patot lepaskan
exspecially kat akak aku..
tanggungjawab tu da jatuh kt husband dia
bukan aku
im 'outsider'
slama ni aku xnak akak aku susah hati
she confort me so well
aku terfikir klu aku kawen..aku kna tinggalkan dia
so..im not ready yet for a marriage
sebab dia slalu sakit2..BIL aku pon sama
jadi da jd tanggungjawab aku jaga dorang
but yet....sekarang da xbole da
bukan aku punya tanggungjawab
i have to let it go

i want to do what i want to
i want to listen what i want to
i want to see what i want to

bukan lari dari tangggungjawab
bukan...i just......want to let go
my pass

then bout my friends

dear friends...u know i love u a lot
please take care of urself
for those who have parents..please reconsider bout them
do the best for them
jaga kesihatan baik2
there is a lot of things dat u shud do for them

when im not in dis world anymore
please let everyone read what i have wrote bout them
i wrote bcoz i care

till then..
wassalam
:)

regards,
shiela
10.20pm~15april2012

ps::i miss my mom..a lot.. also some1

Friday, April 13, 2012

bersabarlah hati

hari itu akan sampai jua
bila dan di mana
usah di persoalkan
bersabarlah hati
cintailah KEKASIHMU
sepenuh hati

Ingat Allah..hati takkan pernah sunyi
ALLAHUAKBAR...

Thursday, April 12, 2012

aku dizalimi...

YA ALLAH YA TUHAN KU
SEKIRANYA AKU DIZALIMI
BERIKANLAH BALASAN YG
SETIMPAL KEPADA MEREKA
YANG MENZALIMI KU..

mendung berarak pergi...
aku harap senyuman ni
takkan pernah berhenti ... lagi...

aku mahu dekat dengan KEKASIHKU..

Wednesday, April 11, 2012

hati..aku kecewakan kamu..maafkan aku ya

Hati,
Kamu tahu kan yang aku betul sayang kamu?
Kamu tahu kan yang aku betul mahu menjaga kamu sebaiknya?
Kamu tahu kan segala rasa?
Hati,
Maaf ya.
Sudah berkali aku membiarkan kamu menangis.
Sendiri. Tanpa disenangi kembali.
Aku ini pentingkan diri ya?
Aku mahu mereka gembira.
Tapi aku buat kamu terseksa.
Terus-terusan diseksa.
Maaf ya.
Hati,
Aku kurang pasti.
Sama ada aku kagum
Atau aku kecewa sama kamu.
Kecewa, kerana sifatmu yang sebegitu rapuh.
Mudah sekali kamu kalah.
Kagum, kerana kamu masih mampu berfungsi dengan baik
Biarpun setelah berkali-kali kau terluka dan berdarah.
Hati,
Kamu tahu, ada waktunya aku tidak jujur denganmu.
Ada saatnya keinginanmu aku abaikan.
Ada saatnya kemahuanmu aku turutkan.
Bilamana keinginanmu aku abaikan,
bukan bereti aku tidak sayang.
Tapi kerana aku sudah terlebih sayang!
Kamu harus aku jaga baik-baik.
Kamu tahu itu, bukan?
Hati,
Usah bersedih kala rasamu tidak tertunaikan.
Ingat, siapa yang pegang kamu.
Semestinya bukan aku.
Tapi Dia, Tuhan kita yang menciptakan.
Bergantung saja pada  Dia ya?
Bukankah Dia itu sebaik-baik penjaga?
Yakin, itu kuncinya.
Hati,
Aku mahu kamu kuat.
Aku harap kamu tidak lagi rapuh.
Aku ingin kamu sentiasa segar dalam ingatan kepada-Nya.
Janji sama aku, Hati?
InsyaAllah, kita sama-sama saling menjaga, ya?
Bagaimanapun Hati, aku kagum denganmu. Sungguh. Hebat Allah yang menciptakan, bagaimana Dia bisa membuat Hati sekuat ini untuk menanggung beban yang berat amat.
Subhanallah. Alhamdulillah. Allahuakbar.
"Bila Hati itu Bertulang."

Tuesday, April 10, 2012

awak...saya tunggu awak :)

Secukup Sederhana..

Tak perlu yang terlalu kuat agama
Cukuplah yang jaga agama
Pasti nanti agama kami terbela.
Tak perlu yang tahu Islam
Cukuplah yang mahu Islam
Pasti nanti kami menuju Islam.
Tak perlu setinggi-setinggi pelajaran
Cukuplah yang tinggi cara pemikiran
Pasti nanti usaha kami seiring kehidupan.
Tak perlu pencapaian
Cukuplah persepsi dan kematangan
Di situlah dia mengagumkan.
Tak perlu yang petah berhujah
Cukuplah yang mudah berbincang sama
Pasti nanti masalah kami terlerai jua.
Tak perlu harta kekayaan
Cukuplah kami tidak kelaparan
Pasti nanti kami selesa dengan kehidupan.
Tak perlu segak kacak bergaya
Cukuplah hatinya jadi rupa
Pasti nanti kami tak sengsara.
Tak perlu yang gigih bekerja
Cukuplah yang bertanggungjawab dengan dunianya
Untuk melengkapkan akhirat keluarganya.
Tak perlu sesempurna mana
Cukup sekadar lelaki biasa
Pasti masjid kami jadi luar biasa.
Bukankah rumah tangga itu lubuk pahala?
Dia yang bijak takkan sia-siakannya
Dia pasti tahu tindakannya
Untuk mencari keluarga bahagia
Hidup di dunia tenang selesa
Membawa kami ke syurga sana.
http://www.iluvislam.com/karya/puisi-kreatif/4440-secukup-sederhana.html

Monday, April 9, 2012

mak..adik rindu

10 APRIL 2008

it have been 4 years since
u left me in these world
alone  ...
i miss u a lot mak
u don't know how much i miss u
never forget bout u

but since u left me
i have lost my path
my journey
seem like i can't accept u left me here..alone

mak..adik minta maaf
adik rindu mak
sayang mak sgt2

adik janji lpas ni adik
akan cuba tuk menerima kenyataan
yang mak dah x ada
akan cuba tuk membina diri sendiri
tanpa mengharapkan org lain

'SAYA MUNGKIN X DAPAT GANTI MAK AWAK
TAPI SAYA BOLE SAYANG AWAK
 MCM MAK AWAK SYGKAN AWAK'
 it was liar!
i will never believe in that again!

mak...i can't wait to be with u..there
in ur arm
hug n kisses
i want to tell u dat i miss u lot

i miss u a lot :')

AL-FATIHAH~~ARWAH MAK::SAHARAH YAACOB

Sunday, April 8, 2012

side mirror kna kopak!

side mirror kiri den kna kopak!
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!
tensi mak nak!

sabarrrrrrrrrrr...
sabarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!

kau tau la nasib ko pengopak!

**selamat hari lahir tuk akak den ~kak za~yg ke 4*
semuge panjang umo..murah rezki...sihat slalu
semuga masak sedap2 slalu..sekian

ps::aku cukup *pantang* minta tlong org....tp org mcm hmpeh!
xpe..ingat je..bru taw perangai org ni mcm2

"lupakan kebaikan yg kita beri pada org dan maafkan keburukan org pada kita"

Friday, April 6, 2012

aaron aziz..saya..

rindu awak..
tapi saya simpan rindu tu jauh-jauh
jauh dari hati..


HARRIZ HASSAN a.k.a. aaron aziz~~saya pernah tanya awak..kalau saya pergi dr hidup awak..
awak bole tak hidup tanpa saya?
awak diam..tak jawab apa2..taknak jawab..mata awak berair..merah
semalam..bila saya tanya..awak cakap..klu ada jodoh tak kemana..
kalau menangis air mata darah pon tak berguna
sebelum hati saya menangis lagi..biar saya bawak diri..sebab saya tak nak diri saya down lagi
sbb saya pun tak pasti..sape jodoh saya..pemilik tulang rusuk kiri saya
kalau saya terus bersama dengan awak..bermakna saya beri harapan pada diri saya sendiri
harapan yg tak pasti

my lil angel cakap~~‎~Cintailah seseorang itu secara diam-diam seperti kisah cinta suci Saidatina Aishah & Saidina Ali yang akhirnya Allah pertemukan jua..sesungguhnya mereka yang menyintai secara diam itu sedang berjihad..berjihad menentang kehendak diri,menundukkan nafsu hati..


kalau ada jodoh
kita jumpa lagi

maaf..saya terpaksa pergi
awak..jaga diri :)

Thursday, April 5, 2012

rindu..biarkan berlalu

SHAH RIZAL..

bukan mudah

bukan mudah nk buat semua ni
bukan mudah nk adapt everythg in a minute
jiwa ni btul2 kna bersih
kna sedar akan salah sendiri
bukan x berusaha
tapi sedang berusaha
percaya atau tidak terpulang lah

dah tinggalkan yang mana yg patot
mengejar yg patot juga telah dilakukan
tapi terpulanglah..

seek for ALLAH forgiveness

diam~~biarkan mereka dengan telahan mereka sendiri
ada sikit terluka di hati ni

mode:balik merawat hati

Tuesday, April 3, 2012

khilaf

ku kira..kekhilafan aku ni xpernah surut
xpernah berhenti
sampai org yg aku sayangi..
pon dah jauhkan diri
apa aku nk buat lg??
salam dihulur..maaf dipinta
belum tentu dapat puaskan hati

berdiri atas kaki sendiri
cari jalan sendiri
huhhh..

khilafff.......
aku perlukan teman2 ku disisi
aku lepaskan 'rasa' dlm hati ni pergi
pergi bersama bayangan yg tak pasti

kuatkan hati
kuatkan semangat
tetapkan hati
andai jodoh tu mmg milik kami
xkan kemana..bertemu jua nanti
setakat ni saja yg mampu aku beri

ku kira klu aku jatuh lgi..
xkan sampai ke bumi

Aku melihat diri sendri,
bagai tak layak untuk disunting oleh pencinta Ilahi,
Diriku lemah sekali,
Penuh dosa dan layak dicaci,
Bagaimana kalau pemilik tulang rusuk ini ketahui,
Bertapa hinanya si rusuk kiri
Pasti dia menyesal sekali

Lalu ku tanamkan azam,
Tuhan masih memberiku peluang
Akan ku berusaha membaiki diri,
Bagi melayakkan diri pada yang terbaik.
Semoga pemilik tulang rusuk kiri,
Akan bahagia bersamaku di dunia dan di akhirat nanti.


http://www.iluvislam.com/karya/puisi-kreatif/4424-aku-ini-tulang-rusuk-kiri-siapa.html

My Lil Angel

assalamualaikum

i dedicate this post to
my lil' angel..
and u know who u are

please believe me
i have a reason for it
believe me
that i still remember
what were u saying to me

i know u dont want to talk to me
don't want to hear what i wanna say

but please ..
believe in me..

ukhwahfillah..
jangan berhenti..!
don't leave!

aku sayang ko lah!