Followers

Thursday, August 28, 2014

exam kastam

next week aku ada exam kastam
tapi online ja la
buat je..ada rezeki...ade la
klu xde..redooo je
yg PTM pon mmg da bukan rezeki aku
aku pon da bosan dok cni..sikit hari lagi mau aku mereng
wakaka

aku blk semban hari tu
aku bgtau la fmly sna
aku dpt exam KASTAM
igtkn nk doakan aku bg lulus exam ke ape
rupenye yg mak die risaukan...
kang aku dpt jauh..anak die jauh
eh??
aku kata la..xkisah la dpt mna pon
janji dpt dlu jwtn tu..yg lain belakang cito
aku dok jauh lgi suka
klu anak die nk xnk ikut
aku bawak anak aku je
jangan ahrap la aku nk tgalkn anak aku
mmg xxxxx la!

berkobar2 aku
harap aku dpt kje kt luar negara
dok london ke
paris ka
korea ka
hahahaha
tp tu la perasaan aku skrg ni
lagi jauh aku nk pegi
lagipon tu la impian aku
aku nk idup berdikari
idup sndri
aku xsuka org dok masuk campur dlm hidup aku
asal cuti je call..soh balik
asal cuti je,,penuh planning dorang
itu ini..asal mak die call je kalut nk blik
klu ade ruang tuk aku rest..buka tudung..baring2 jap...aku ok lgi..
tapi........aaaaaaaaaaaaa...eeeeeee..xtaw nk ckp mcm mna
aku rela dok kt uma aku ngn kucing2 aku
aku penat.PENAT.

wekend merdeka ni plak katanya ada tahlil makan2
aku nk tgk tahlil tu ade ke x
dlu ckp ade doa selamat bagai..
yg aku pelik..bile org nk dtg buat buat doa selamat?
oooo..rupenye kenduri tu dah kire doa selamat..haaa..selamat laaa sgt
ni katanya tahlil..aku tnya siap2 laki aku
sape nk conduct klu da fmly2 je?
mkn tghari...aku rase xdenye nk tahlil2 ni
klu ade..Alhamdulillah
tapi selalunya..sekadar nama je..
ckp pakai main redah je...tahlil la..doa selamat la...
ataupon mmg N9 mmg gitu adatnye?
org nismilang..tlg jawab

mentaliti apakah ini?

Sunday, August 24, 2014

cerita lawak

hari sabtu blk serembana...
ada kenduri jiran kekampung
ngn kenduri adik member hubs
2x mkn..konyang...sampai ptg
then ptg2 dekat2 nk magrib sambil masak nk mkn mlm
dok sembang2...
omak eh dok cito la dlu dio beranak xde sape nk jaga
blk spital trus buat keje
yg dio cite tu time adk yg bongsu
mmg le anak dah 5
dah ada experience
nk bandingkn dgn aku ke?

klu mak aku ada..xyah der nk susahkan or
lgipon aku x mengharapkan org lain pon
dah laki ku yg beriya sgt nk mak dia dtg
bole plak nk soh aku anta kucing aku g rawang bagai
dah tu nk soh aku blk dok semban
oh...tak!
aku ckp aku nk dok uma aku
senang..kucing2 aku..aku yg jaga
asal nk soh aku anta kucing2 aku plak
aku dah panas da time tu
yg laki ku dok angguk2..
aku sound direct..gi anta ATEH kt org..
tau plak x bole...

asthma?
org yg x bela kucing pon besepah ber Ashtma
yep..mmg betul bulu dia tu bahaya
tapi klu ko rajin bersihkan uma hari2
buka tingkap..lap2 habuk
Insyaallah xde papo
nenek dio ok je...xde lak ckp cenggitu
siap bole ckp lagi...
aku elo kucing dr dlu..xdo pon yg ber asthma...
:D salute nenek..i love u nenek

tolong jgn atur hidup aku
walau sapo pon dikau
bole nasihat..aku akan ikut nasihat yg berhemah

lagi satu...MIL ckp
dia cuti byk
bole je dtg uma aku
da tu dia ckp
nnt dtg jaga anak dia
WHAT???
nk jaga anak dia?
nk masak bg laki aku mkn
owh??

selama ni x ckup mkn ke apa?
hehehe
aku bantai gelak tang tu jugak
x ke lawak statement tu?
then MIL kerut muka...pelik nape aku gelak
mmg auto aku gelak..tapi aku x de la ckp ape

the msot reason nape aku xnk dok semban
adk2 beradik dia ada lgi 3 l3laki
selalu dtg uma
da tu...ade lak adk ipar die lagi..laki jugak
x ke aku nk kna jaga mcm2 benda??
da la sakit tu..mmg dah sakit

tolong la paham
eventhough aku xde mak bapak..
i still got some fmly members
even they are not coming pun
i still can live on my own
yg mengadanya laki ku yg nk mak die dtg
aku da ckp..xpayah la...
dah MIL asek dok ulang..
die x penah jaga anak menantu die masa dlm pantang
xkan ko x paham lagi??

bia lah.. Allah ada.. :)



ps::sedih woo...time2 mcm ni...hihihihi...Allah dah atur yg terbaik tuk aku..sabar je la...

Tuesday, August 12, 2014

berita baik!

Alhamdulillah..smlm tertanya2 ada akak opis ni
warded sbb uri berdarah + ada ketumbuhan 8cm dlm rahim
sama besar ngn baby
da warded dr last week
11ogos da selamat besalin ikut tingkap
baby 1.3kg
sama besar dgn arwah anas
Alhamdulillah..dedua selamat
:)

baby 7bulan+ dok dlm inkubator
da ada tindak balas
da nanes
im happy for her
:D

aku siap mimpi isnin hari tu
rupanye die da selamat bersalin

lpas ni tgu lgi sorang..due september
aku bln 10
tetiba rasa takut lak
jgn pikir
kang byk pikir..hati gundah

semoga Allah mempermudahkan segala urusan
amin :)

Monday, August 11, 2014

bukan rezeki atau...................rezeki ku berat?

berprasangka baik pada Allah

yup..tak di nafikan
tapi rasa teraniaya
mcm dis work place are not for me
not suitable for me

it suppose kenaikan gaji aku naik bln 10 thn lpas
since aku masuk cni oct 2012
tp bln 10 tu tak naik then aku tnya dorang ckp tak yah submit sbb xsampai setahun lg
mmg masa daftar awal2 dlu
TP aku ada ckp u punya SKT
dlm masa 6 bln
sekali tu je dia remind aku
masa bln 4 aku ada wat kursus ke Kg Gajah perak
xe lak die nk upate aku pape
aku pon xtaw skt tu ape
dan xtaw apa penting nya skt tu
naseb baik last yr najib bg 2x kenikan
so kenaikn bln 7 tu aku dpt
tp yg bln 10 x dpt
dorang ckp tgu bln dpn
bln 11 la
yakni bln 11 aku kna induce
kes tertangguh sampai bln 2
aku masuk keje lpas bersalin
aku trus submit aku punya skt 2012
yet aku punya TP bertukar
ni bln 8 bru setel
bru die sign
da terlmbat
dan die bg skt aku below 80's
what the ...............................
aku rasa im doing da best da for the 6 month
sukan aku jooin
semua xtvt aku join
die ni nilai aku dr segi ape?
perasaan die ke cara kerja aku?
panas jugak la pagi aku rasa
tp mood tu da redha lama da
mungkin xde rezeki
aku xde kenaikan 1thn
lps tu aku kna tgu next 2 yrs bru bole konpem
yakni thn 2016 pon blom tentu aku bole sah jawatan

now..tell me...
aku yg teraniaya ke aku yg menganiaya diri aku sdri?
klu aku teraniaya
aku mohon Allah bg balasan yg setimpal pd dia
aku yakin dlm masa 6 bln tu i haven't done anythg wrong
aku sihat walafiat
aku aktif
aku join semua benda
tapi skt aku...below than 80
aku mmg rasa teraniaya
lpas tu 6 bln bru nk setel skt aku sampai kna tolak
langsung x leh nk buat ape
ko menyusahkan org...Allah susahkan ko lebih lg
nk jadi ketua tp menganiaya org lain

klu dah xde rezeki..xde lah
aku malas nk argue
malas nk pk
sbb nnnt buat aku sakit hati
buat aku bad mood
buat aku tensen
aku da ajar anak jgn berdendam
let go

sometime Allah put us down
sbb nk kita realize how's life should be begin
tp aku rasa aku da ckup down.

what else that i haven't learn?



Wednesday, August 6, 2014

org cakap...

org cakap..klu muka kita ikut muka mak..
maka perangai kita pon akan jdi mcm perangai mak
begitulah sebaliknya..
yg ni klu tak silap aku..
Dato fazilah kamsah penah bgtau benda ni
kecenderungan perangai anak ikut mak/ayah based on face

tak kisah la anak aku ni bakal ikut muka sape
baran aku
baran hubs
he.....harap die x ikut
cumanya..............
dari sedari die dalam perut ni
aku berdoa
semoga dia berjaya menjadi anak yg soleh/solehah
aku sentiasa mendoakan dia supaya baik budi pekerti
sentiasa sihat tubuh badan, mempunyai akal fikiran yg waras
jgn ikut perangai buruk mak ayah dia ni
sebab ini la permata hati aku yg Insyaallah akan lahir ke dunia
sama ada membawa org tua nya ke syurga atau sebaliknya
nauzubillah..............

sobsss T_______T

doaku Ya Allah
semoga anak ini
menjadi ahli Syurga MU
sedari kecil hingga dewasa