Followers

Monday, July 21, 2014

kecewa

sebesar zarah sekalipon
jangan mengharapkan pengiktirafan manusia

Disappointed.

“A person has never held certainty in Allah only for Allah to disappoint him or her. Never will Allah disappoint those with yaqeen (certainty), tawakkul (reliance) and husn al-dhann (good opinion) of Him.”

Just rely on Him. 
Trust Him. 
Yakeen.


Thursday, July 17, 2014

Du'a


why it's hard for me to forgive people nowdays?
lama dah x rasa mcm ni
sifat amarah dlm diri
mungkin sebab hati terasa sgt terkilan
sangat sedih

yet..i dont have any place to go
just got a home to stay
not like u
have a mom
have another home to stay

need a time to forgive
but might need lifetime to forget

semalam..aku dah berikrar
aku takkan maafkan kau
seumur hidup aku
atas apa yg kau dah buat kt aku
aku benci kau!
aku kikis sikit2 nama kau kau dr hati aku
sebab aku nk remove kau terus dr hidup aku

klu keadaan berubah sekali pon
mungkin takkan sama 
mcm dlu

Ya Allah..lembutkan hati aku
utk memaafkan mereka

i have to take of myself
for the sake of my baby
may Allah protect him/her 
from any harm

Wednesday, July 16, 2014

The LIMITATION!

pagi2 da buat aku marah
da buat aku jadi KIKI lala
setiap apa yg berlaku
should have their limitation
put the limitation in U!
benda kecik pon nk jadi hal
ntah pape punya perangai
bodoh sombong

ini dah mencabar aku punya limit
bertahan jgn ckp benda2 bodo je ni
benda2 yg dok amarah dlm hati
terpendam lama da
sikit lagi tercuit
mmg mendapat la
aku pon manusia biasa
ada limit
tahap kesabaran pon tipissss sgt dah ni

terlajak boat bole reverse
tapi klu terlajak kata
lu bole BLAH

Sunday, July 6, 2014

riak

aku dah ada kerja
TETAP
walaupon aku blom sah  jawatan
tapi ko tu
kerja pon xde
kerja memilih
gaji 1ari 50..taknak
belagak
dah la apa sijil pon xde
panasss je telinga aku dengar
apahal nk sibuk dgn keje aku?
gi la carik keje
sibuk n suruh aku cari keje ikut deg yg aku ada
eh suka hati akulah
janji gaji aku masuk on time
klu aku kna benti pon
aku bole keje apa2 je pon
sbb aku penah keje 1 jam rm3.50
ada aku kesah??
tapi kau tu belagak nk mapppp!!
tak sedar diri

aku pelik dgn org mcm ni
pelik.... nape tak tgk diri sendiri
sebelum nk tgk org lian
judge urself 1st la oi
klu kau tu hebat sgt
kau bole la nk pertikaikan keje aku
ni keje pon xde
org nk tlg cari keje
tak nak!

dah tahap menyampah dah
nasib lah kau ni ..........................!!

nak buat mcm mna org mcm ni?
aku xcakap direct sbb takut kang riak plak dgn DEGREE yg aku ada ni
walaupon lah degree aku ni mcm ayam berak kapor
sebab kang kecik hati plak
tapi tolongggg lahh SEDAR DIRI


"Jangan ulang lagi. Jangan sampai Allah enggan beri hidayah lagi. Bila Allah tak nak peduli kau lagi, hati yang gelap tu takkan mampu bercahaya lagi. Itulah ibu segala bala. Bila di dunia Allah tak simpati, di akhirat Allah pandang muka kau pun tak sudi. Apatah lagi Syurga nak Dia beri."



ps::mungkin ini peringatan dr Allah utk aku; suruh bersihkan hati dari noda hawa nafsu amarah, iri hati, dendam dan hasad dengki.. Allahuraobbi..Allahuakbar...hmmm..sabarlah hati