Followers

Wednesday, September 10, 2014

pilih kenyataan yg benar

hati anda adalah :

a-hati batu
b-xde hati
c-hati mati
d-cekal hati


nasib la Allah bg aku ni semua jawapan Di atas ikut keadaan...
klu kata Allah bg aku hati tisu..aku rasa dah lama aku gila
letih dgn manusia
dah nama pon hidup ngn manusia
klu kata hidup ngn binatang je..lain cite..ade otak tp bukan tuk berfikir
tapi manusia ni Allah otak tuk berfikir
bg hati utk pertimbangkan buruk baik sesuatu benda ikut naluri

semalam suppose ulang spa w41
vunguks gak aku..xlopeh exam
kna ulang
aku da sms ckp kt hubs aku kna reg 1jam awl
member aku advise
means exam kui 8pm, reg kui 7pm
aku igt nk buat kt opis le
tp xkn aku nk stay sorg2 sampai kui 11
blom masuk lagi bab server spa lem mcm ciput
koman2 mau kui 12
logik x aku nk stay sorg2???
sbb tu aku bgtau awal2..blk la awl skit..bole la g opis
klu sampai sblm kui 8 pon xpa

lg 1 aku da stnd by beli wifi access 24hrs rm3
aku igt guna laptop kt uma pon ok la
sblm tu dia da ckp laptop tu sekejap ilang screen
aku pon lupo apa masalah laptop tu
kui 615 dia x call lg..aku pon call tnya
napo x blk lg?
sekali dia ckp..keje byk..x siap lg..
ait..kn aku da bgtau awal2 tadi
byk kali dah remind
btau la awal2...senanggggggggggggg
aku bole g uma akak akuuuu
exam tu pentg kot buat aku
xkisah la aku dpt ke x
janji aku buat

rasa mcm kna sabotaj wooooo
dia kata dia lupa
whattttttttttt????????aku last sms kui 4.35pm..sblm aku blk dr opis..dia ckp ok
menyirap darah.........aku on lappy
on tu ok lagi..aku connect ke wifi apa semua..ok la..akubiar je
aku reg kui 7
mkn megi sbb kaki bengkak..xlarat nk bediri..n masak
dah la dia kata dia blk nk masak
aku dah lapar..aku masak megi ngn kopi 0
tu plg cepat...
last2 dekat kui 8 dia call
ckp bru sampai uma mak..bru nk blk
aku tnya..nk blk watpa??
bole plak dia mengIYAkn soalan aku
aaa..nk blk pon da lewat.............??
what the heck???
pkul 8 kot...........
dah mmg ko da set dlm pale ko..
blk lmbt...ko nk tido sna..
so benda tu xde masalah pada ko
lantak laaa..aku malas nk layan perasaan

tak fikir ke bini ko da nk besalin?
dok sorang2 kt uma?
if somethg happened...............?
bukan mintak terjadi
tp ko kna fikir semua tu
ni semua perkara amek remeh
ke sbb aku ni jenis kurang bergantung pd org lain?
so dia buat benda tu jadi mudah?

ni yg aku malas nk bergantung hidup dekat org ni
tu yg kadang aku jdi keras hati
looks what happen
bg muka..pijak kepala

kul 8 start exam...bru 10soklan...lappy jammed..

Allahuuuurobbiiiii
nk nangis rasa
patot hati mcm x sedap
ku buka gna hp
line plak slow
kuota ku nk abis
x sangka jd gini
lastly aku call akak aku tnya abg ipr aku ada tak kt uma..minta tlg dia
masa tgl 10min tuk sec A
dia kata "aku mna taw nk jawab apa ni"
nasib la..janji buat....

nasib Allah bg hati ni kebal...
dapat husb mcm tu
fmly dorang mcm tu
it's not the fmly
it's bout his mom n himself

org ckp..klu kita muka kita ikut mak..
maka perangai pon ikut mak
klu muka ikut ayah..
perangai akan ikut ayah
tapi pada aku
ko da besar..pikir sdri apa yg terbaik

mohon Allah tabahkn hati aku..Amin






last but not least....



Monday, September 8, 2014

kisah telur

"dlu masa xde duit..mkn telo je lah ngn kicap..tambah berkali2..."

telur utk di mkn oleh org yg xde duit je ke?

sedih ayat tu...

agaknye..aku dr dlu la miskin...

sbb aku suka mkn telur grg ngn kicap n sos

tu la menu aku hari2 lpas blk dr sek..

but in others punya mind..telur ni hanya mkn bila xde duit

hmm

Wednesday, September 3, 2014

rezki yg berkat

rezki yg sedikit disyukuri
yang byk dikongsi

tapi bila tak reti nk bersyukur
terus Allah tarik nikmat yg Dia bg
baru terasa rezeki yg sikittd tu perlu disyukuri

byk atau sikit rezki tu
patutnya kna bersyukur
bukan asek cakap x ckup..tak ckup
sekarang rasakan...mmg termakbul la doa tu


adakalanya..have to let go EVERYTHING...
and yet..don't know
apa yg akan mendatang

sabarlah hati