Followers

Thursday, February 4, 2016

kisah kawan, kisah 2 darjat

kisah dua darjat...adakah darjat itu menunjukkan kematangan fikiran?
adakah 9 akal & 1 nafsu itu menunjukkan kematangan fikiran?
adakah 9nafsu & 1 akal lebih bijak berkeputusan?

mengandung ...sakit..sendiri tanggung
check up sendiri
tanya khabar anak pon tak..klu dah khabar anak yg dikandungan pon jarang-jarangggg tnya
apatah lagi sakit pening bini
bersalin ....sakit sendiri
segala ubatan dlm berpantang kna beli sendiri
bole plak laki dia kata
"beli ubat duit sendiri!"
kalau x berduit...ok la
ni ade duit pon same gak perangai nye..nk nyoping tuk diri sendiri
kecik hati dia
bukan kecik dah katanya
lunyai dah
sebak
tapi aku rasa klu die sebak tu mungkin laki die ade peluang tuk rebut balik hati wife die
cuma aku bimbang
once dia da stop cryin
u can't even touch her heart anymore apatah lagi nk raih balik those hurting heart

pernah dibaling pinggan mangkuk
pernah di tinggalkan tanpa khabar tanpa bgtau apa2
bole plak bini die dah beli brg2 pakai duit sdri
then bile laki bg duit...die nk resit 4 everything?
"mana resit?" wow!
dasarrrrr sgt kannn....

aku tak tau lah
klu hati dia baik
dia redha lah
klu hati dia dendam..
kt akhirat kelak..ko merangkak mencari & mengharap redha si isteri
sebab apa yg dibelanjakan adalah nafkah untuk isteri

i just don't understand
what marriage for
if u have to be on ur own for everything
kalau aku...dah lama aku tinggalkan
tapi mungkin dia fikir tentang anak dan anak yg bakal lahir
what kind of living that she will face in future?
i hope..n i pray
semoga Allah tabahkan hatimu kawan
semoga Allah kuatkan hatimu kawan

"layakkah kau jadi suami aku?!
layakkah kau jadi pelindung aku?!
layakkah kau memimpin aku dan membawa aku ke syurga?!"

http://gengtube.org/cinta-si-wedding-planner-2015-episod-22/


cuba bagi nasihat tuk kawan aku
apa yg patut dia lakukan
dia cuma igt nk tenangkan fikiran
nk blk kg dis cny
for a week
so that dia bole bertenang
tapi nnt apa plak kata family
blk sdri
so..kemana harus dituju
dengan sarat mengndung
dengan anak yg dikendong lagi
hati sakit x terkata

tidakkah ada sedikit perasaan bias dihatimu wahai sang suami?

Monday, February 1, 2016

SKT 2015

rasanya aku dah all out last year
skt still x sampai 90 lg..
ghaso mcm... maleh lahhhhh dah
lantak ko lah
big bos aku pindah last yr
die yg jd 2nd validator
die bg 84 only
padahal jam kursus aku dah awal2 setel melebih2 lagi
join event antarabangsa
aku request

rasa ralat skit
rasa down..
dah buat habis baik baik pon belom tentu skt ko tinggi
aku bukan minta tinggi melangit tapi biar perpada dengan apo yg aku buat

ni yg aku ghaso nk branak awai
cuti 3 bulan
lantak situ lah
dengan big bos baru perangai bossy ntah pape
dia sorang ja yg btoi
speech kna ikut apo yg tertulis..apo yg dia nk..dah tu nk santai2 plak
apa jadah ntah
nk buat kursus pon x lepas
padahal kursus kt fakulti je pon
kertas kerja pon x lepas
x ke.... gilos?

macam x ngam aku ngn keje uitm ni
aku still pikio aku salah pilih keje
masa aku buat keputusan tuk benti my last job
phewww
nyesal guwe
bos guwe dlu pesan dah..
hang x boleh keja lagu tu
tapi aku nk kawen..takut xde time 4 family
last2...gini lah jadinye
hidup boring je
xde peningkatan

surat pengesahan jawatan dari bln 9 dah anta
sampai skrg xdpt reply lgi
katanya blom miting
miting asek tertangguh
wei!
dah nk masuk 5 bulan kot!
gilak la keja hampa mcm ni
is this goverment?

move on
move on
split those things please Ya Allah
benci btol idup gini

lantak la nk kata aku x bersyukur pon
life should be what we want it to be
bukan ikut kata org
berusaha tuk berubah
ubah apa yg nk di ubah


Monday, January 4, 2016

wishlist 2016

ada wish list ke for 2016?
layu
lemau
macam2 nk buat
satu pon x nmpk jalan
sebabnya bila nk buat something
org yg terdekat ngn kita yg byk halangan
seem lost
akub ukan sorang yg takut ngn cabaran
tapi bila bersama dgn org yg terlalu berhati2/ takut tuk new things
i seem lost my way
x bole nk buat apa
mcm bodoh jadinya

seek for the permission
u dun have it
yet..when u be with dis kind of person..mcm tadek happenings dlm life
xde challanges
what a bored life!

is it my mistake?
sbb pilih yg terlalu berhati2 back 3 yrs before?
is it sebab aku terlalu gamble?

3yrs..seem so bored
terlalu berhati2
sampai kena maki
kena hamun each time

bak kata pepatah

"'jgn terpedaya dgn janji2 manis bak gula2...semuanya haramjadah...‪#‎nerakakirimsalambro‬ ..."

bika rasa happy..berjanji manis bak gula
bila ada masalah..jalan ke rumah pon lupa...

akan ada 1 tahap kat mana tahap kesabarn dah xde..kirim salam ajelah ...


ps::my wishlist: semoga Allah gandakan tahap kesabaran dlam diri guwe..


aku yang penat & ikhlas menulis tanpa bicara


Wednesday, December 9, 2015

....

gua
STRESS!

SHIT!

ni klu tgh bepantang mau meroyan
aku harap tak jadi macam dulu lagi..
gua serik

Thursday, July 23, 2015

rezeki

mungkin sbb omak ko mcm tu
Allah bg ko peluang g jauh2
bawak diri
aku yg perati ni
rasa tercabar plak ai
it wasn't bad..it just was a motivator 4me
ko muda2 da g bejalan ke tempat org
one big day..i will follow urs

i got a kids
i got a husband
ko muda lagi dik
n i wish u all best of luck
we both have only same father
but is doesn't mean that u r not belong to us
our family
i wish my family will reunite