Followers

Monday, October 24, 2011

now...it's the time!

NOW
IT'S THE TIME
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
TO MOVE ON!

i don't know whether
my decision is the best or not
but once i've made my decision
i'll do my best
i'll follow my heart
my mind
i hope i'll get peacefully mind
get new challenging of work

"I LIKE TO MOVE IT 
MOVE IT.."

ps : PLEASE PRAY FOR ME

Monday, October 17, 2011

he left me..alone

aku rindu dia
dia dah tinggalkan aku
kejap je dia dengan aku
3bulan je aku sempat jaga dia
agaknya dia taknak tinggal dengan aku

dah xde sape nak gigit2 aku
xde sape nak tangkap kaki aku
dah xde sape nak bergayut dekat telekung aku
bila solat
selalu dia akan kacau aku
kacau semua orang
samapi dia letih baru
dia akan tidur

termasuk lah si kechik
dia pon slalu di buli
walaupon dia besar

kini...semua tinggal kenangan
sebab aku sayang die sangat
maka dia tinggalkan aku

no metter how hard i tried to hold u
at the end..u left me alone

YEN dah pergi tinggal kan aku

yen(lil kitty) & kechik(gemok)

dis lil kitty(YEN) already been an angle
~15 OCT 2011~

i'll miss you..my baby

Thursday, October 13, 2011

ignored me???okeeee....fine!

tetba terpanggil plak
nak update blog
tapi takde idea

aku juz nak bagitau
dekat 'ORG TUUUU'
aku xtaw dia bace ke tak
apa aku tulis ni

sooo
lantak lah...
mungkin satu hari nanti die found out dis blog
aku nak dedicated some phrase to
HIM...

listen carefully

WHEN I'M TIRED 
BEING IGNORED BY U..
I'LL LEFT U BEHIND
I'LL NEVER TURN BACK

DAT'S MY PROMISE!

PS: TAHAP KESABARAN MANUSIA ADA HADNYA

Wednesday, October 5, 2011

meraikan ulang tahun bersama BEER TIGER

assalamualaikum...
juz straight to the point la noh
semalam aku ikut member2 ofis
ada jemputan client
di sebuah hotel yg tersangat la femes
area serdang-sri kembangan sana

alkisahnya....
produk client ni asalnya dr luar negara
dah lama produk ni di dunia
jemputan aku rasa 70-80% 
adalah MELAYU

cuma aku tak bape suka
bila dorang hidang beer open
private function
tapi buat open air

yg tolong angkut beer2 tu adalah 
mostly budak2 MELAYU
ke aku yg ketinggalan zaman

macam meraikan plak
kawan aku tanya tu air ape
tanya dekat organizer
saja tanya
dorang cakap
juz for chinese & japanese
meraikan dorang

tapi why buat open??
yaa....aku ketinggalan zaman

tapi aku rasa organizer patot 
elert sapa guest yg di jemput
mungkin jugak ramai yg tutup mata
sebab dorang dah join event ni dah lama
hadiah2 cabutan bertuah jugak 
mungkin mengaburi mata mereka

ntah....
aku tak suka

lagi satu ada modern dance
fuuu~~
aku rasa lelaki dok tunggu yg tu je
pakai se-kirt
tutup punggong je kot

member opis aku cakap
dulu atas event bot
siap ada tarian hawaii lagik
lagi sakan..

hmmmm......
aku balik
tido lena
letih tengok manusia

ntah...aku tak biasa 
aku pon bukan baik sangat
tapi

aku tak suka
beer & dance punggong!

kadang2 kita cakap, perkara kecik je ni.. 


tp benda keciklah yg paling kena jaga..

Sunday, October 2, 2011

orang yang 'dye' rambut mesti baca!

assalmualaikum
selamat hari isnin
got a monday blues???
same here...
mai cini baca
benda yang aku nak share kan 
dengan korang

korang dye rambut tak....
ni new look for 2012

aku la kan
 kalau nk dye rambut
aku nak kaler ni

yg no.3 tu
ginger brown
tapi...................
tahu kah anda.......




PERSOALAN RAMBUT DAN HUKUM MEN 'DYE'??

aku baca dari ..

sini-JAIS
sinun-BRUNET

Dye Rambut Yang Dijual Dipasaran
Mewarna rambut itu tidak boleh dilakukan sewenang-wenangnya dengan alasan bahawa pewarna yang digunakan itu adalah halal ataupun suci.
Pada kebiasaannya pewarna rambut yang biasa dijual di kedai-kedai akan digunakan untuk mewarnakan rambut yang sebahagiannya dikatakan halal digunakan kerana dicop dengan perkataan HALAL oleh negara pengeluar. Setakat manakah kehalalan pemakaian bahan pewarna tersebut dan apakah ia tidak menghalang sampainya air ketika mengangkat hadas kecil dan besar?

Rambut merupakan bahagian yang wajib dibasuh ketika mandi junub atau mengangkat hadas kecil (wuduk). Ini bererti air yang bersih wajib sampai ke semua bahagian rambut termasuklah kulit kepala ketika mandi junub itu atau sebahagiannya ketika berwuduk. Jika ada sesuatu yang menghalang air untuk sampai membasahi rambut, maka tiadalah sah mandi hadas dan wuduk berkenaan. Sehubungan dengan itu ibadat-ibadat yang dilakukan seperti sembahyang menjadi tidak sah kerana hadas atau wuduknya itu tidak terangkat.

Dari itu sekiranya pewarna rambut itu sifatnya melekat atau melapis rambut, sekalipun ianya suci maka ia sudah pasti menghalang air untuk sampai ke rambut. Jika ini terjadi, maka mandi junub umpamanya dalam keadaan rambut diwarnakan dengan bahan tersebut (menghalang air sampai ke rambut) adalah tidak sah dan ini akan menyebabkan ibadahnya seperti sembahyang tidak sah kerana hadasnya tidak terangkat.

Berbeza halnya, jika pewarna rambut itu tidak melekat di atas rambut seperti ia sifatnya meresap sepertimana meresapnya inai (pacar) pada jari dan kuku. Ini tiada menghalang air dari sampai ke bahagian yang wajib dibasuh.

Bermakna..kalau pakai dye memang tak sah la nak mandi wajib...sah2 la kalau orang yang dah  kawen..then dye rambut....konpem tak sah mandi wajib....betulkan kalau aku salah
sebab dye tu melekat di atas rambut..macam cover rambut kita tu..maka air tak boleh meresap dalam rambut..maka tak sah mandi wajib
kalau pakai inai..inai meresap dalam rambut....yang tu boleh le pakai

Sementara itu khusus bagi wanita yang mewarna rambut, sudah tentu akan membawa kepada mendedahkan aurat, kerana tujuan mewarnakan itu sendiri adalah untuk ditonton dan disaksikan. Jika yang menyaksikan itu mahramnya maka tiadalah menjadi haram, tetapi jika bukan, yakni lelaki ajnabi (asing) maka perbuatan mendedahkan aurat di hadapan orang bukan mahram itu hukumnya adalah haram.

ya..yaa...kita banyak buat salah..aku pon banyak salah..tapi at least......kita kena berubah..kalau tak banyakkk.....berubah sikit pon xpe...

rugi la kalau kau sembahyang....hakihatnya...rambut kau 'dye'....lagi2 bagi orang yang dah kahwin........kalau kita hitung2 kan..bape lama kita sembahyang tapi tak sah..
ini adalah sekadar renungan bersama..

produk memang HALAL...TAPI PEMAKAIAN ADALAH HARAM

sekian...