Followers

Thursday, June 30, 2011

hot ticket : Hotlink~

baru dpt sms dr hotlink
aku pakai hot ticket
line pon pakai gak
kot block line..pakai prepaid..hihihi
dlm sms ni dia ckp
dia akan caj 60sec tuk 1block
except for hotlink still 30sec for 1block
starts from 4 july 2011

means dat mcm ko call celcom ke digi ke
masuk voicemail...1-2sec..ko letak
dia akan charge ko 60sec
from ur minit acc balance!
not 30sec anymore!!!
oiiiiiiiiiii!!!
org pakai hot ticket sbb murah
klu dah semua nk naik
buat ape pakai hot ticket
ni yg bengang niiiii

dulu kan(dlm tahun 2002) ..kan klu
korang penah tak main2 misscall
then org tu angkat ..dlm 3sec
tak tolak credit kan??
sape ingat???
dok miscall2 bff/bf
lecturer kt dpn ngajo..
aku kat belakang dok main miscall2
seb baik tak repeat paper
weeee~~

sekarang ni semuaaaaaaaaa nak naik.....
dah xde dah mende2 free ni
ko guna ko bayar
dan sekarang....
sila la naik semua skali
naik lagi..naik lagiiiiiii
dan lagiiiiii!!!

sekian.
harap maklum

p/s:kot klu aku yg salah paham..sila maafkan

Tuesday, June 7, 2011

tropicale colmar, bukit tinggi

start cuti skul hari tu
anak2 sedara aku datang cini
maka tugas aku bermula 
jadi tourist gad
hehehe
gua bawak jek deme2 ni g jalan2
cuti sekolah ni ada lg tinggal
few days
perjalanan 3 hari 2 mlm
tapi hari 1st tu hari sabtu
picca xde sbb dlm pic my sis inlaw
xsempat gua nk rembat
tgu dia upload kt fb jek nnt
meh layan few picca of us
kot mungkin mak pak nk bawak anak2 bercuti sampai puas hati

1st day~sabtu

pepagi da gerak g Tasek Titiwangsa
g naek kuda
naek kuda RM1 ke 50sen ntah
tuk  1 round


muka poyo..sebenarnya penakut....
xpenah nek kuda


aku teringin gak na nake kuda tapi aku takut 
kuda tu patah kaki..kehkehkeh

dan seterusnya g naek kete kuda...fee murah jek
dalam RM1gak rasanye tuk budak2...org tua pon xlebey dr RM5 rasanye
aku xhengat sbb bkn aku yg bayau ...hihihii

seterusnya....
kami bergerak ke klcc
nk masuk petrosains
masuk petrosians ni bg budak2 murah jek rasanye
total 4adults + 4kids + 1infant = RM50+
aku rase gak sbb bkn aku gak yg bayau tiket masuk
hakhahakkkkk

syok gak masuk petrosians tp boring sbb aku dah xminat mende2 gini
budak2 ni xmau keluaq


ni kt petrosians

penohdgn budak2 sekolah
then setelah berada 2jam dlm petrosains
kitaorang gerak g mkan kt fudcot klcc
ids incudes me mkn mcd lunch
hohohoho
syok2...abg aku yg blanjeeeeeee
then lepas mkn blk uma nk rest
ptg plak tgu abg ipaq aku blk..
kitaorg gerak mkan ikan bakaq d kola selangor
huhuhuhu

~end of day 1~


2nd day~ahad

kami bergerak menuju ke 
bukit tinggi 
sebelum menuju ke genting highlands theme park
not bad lah bukit tinggi ni
cantik 
tp out of my aspectation lah
aku igt beso
rupenye
kecik je 
here's picca of us 
dr japanese house
aku sarankan sapa nk p naek japanese house tu 
elok la pakai sport shoe jek
sbb jalan nak panjat ke atas tu curam 70'
mai tgk pic2 ni

total tic for 3adults + 2kids + 1 infant = RM20+(sebuah kete)


 rest dulu sebelum trun ke bus stop                      perjalanan turun




aku da jejak kaki ke sini (:

SETERUSNYAAAA..........

perjalanan diteruskan ke GENTING HIGHLAND





NI YG SYOKKKKK.........
yang lain semua xberani nak naek..
penat jek p genting xmain pape
hakhakhakkkkk

total all for outdoor genting
5adults + 4kids + 1 infant = RM300+

day 3~zoo negara

picca xde sbb aku lupa bawak camera then 
all of d picca dlm camera my sis in law

tapi p zoo ni syokk la tuk budak2
pastu pukul 11am & 3pmada animal show

so bole bawak anak2 anda p sana
tgk singa laut punya show

org lain tunjuk pic jalan2 ke luar negara
aku letak pic kat dalam malaysia jekk
ada aku kesah???
hahahaha tapi memang syokkkkkkkkkkkkkkk