Followers

Wednesday, January 30, 2013

tertekan

crash!
damn!
apo nk buat ni??!

"Allah bukan soh fikir sampai menangis..meraung...
tapi berdoa..doa.doa..dan doa..."

aku sakit kepala..mcm mna nk buat?
pening!
mna bole x fikir..semua menekan...

Allahuakhbar!

Monday, January 28, 2013

doakan aku...

hari ni
result yg aku tunggu-tunggu
akan kuar..
doakan aku eh....
semoga dipermudahkan semuanya...

ps::permudahkanlah urusan ku Ya Allah..Aminn~~

Tuesday, January 22, 2013

La Tahzan

kadang-kadang kita dah set tau
apa kita nak buat
nk yg ni..mcm ni
yg tu mcm tu
but out of our mind...
tak jadi pon mcm yg kita nk
kau agak2.... stress x?
org yg paham akan cakap la sabarrrrrr
tapi org yg sama pikir macam aku
akan stuju dgn ketidakpuasan tu
akan buat aku lagi panassss

but anyway..aku rasa aku xkan dapat apa yang aku nak
apa yg aku impikan
cemana nk buat diri ni paham keadaan sebenar
kna ajar diri redha
letih weh...sungguh
aku kna ajar diri jadi redha sangat-sangat!

sebab apa aku kata 'sangat-sangat'
sebab aku dah menangis
dah tertekan...
then aku terfikir...i have to accept it
klu aku tak try to accept it..aku akan stress
mungkin ni bahagian aku
sampai aku ckp kt en tunang
"janji kite kawin eh...yg lain belakang kira"
die mcm pelik..tapi..apakan daya aku
aku da x mampu nk buat apa2
wedding dreams yg seco'et tu pon aku xkn dapat capai
tak dapat nk buat

redha lah
perjalanan mencari baraqah
dunia dan akhirat
jangan menyusahkan orang
harap2 orang yg datang pon bole faham
keadaan aku yg serba kekurangan ni

but anyway
Allah always there for us..
yakin akan ketentuanNya
pasti ada hikmanya

LA TAHZANINNALLAH MA'ANA

"DAN JANGANLAH KAMU BERSIKAP LEMAH DAN JANGANLAH PULA KAMU BERSEDIH HATI PADAHAL KAMULAH ORANG-ORANG YANG PALING TINGGI DARJATNYA JIKA KAMU ORANG-ORANG YANG BERIMAN"


ps::alahai..payah benar nk redha oi!

Sunday, January 20, 2013

hidup hanya satu kali

hidup ini hanya satu kali
dah byk yang aku persiakan
dari segi masa, harta, hati, budi...

adakah masa bisa berulang kembali
untuk kita perbetulkan kesalahan yg lalu??
atau mencorakkan kembali perjalanan hidup kita??

alangkah indah hidup seperti doraemon
huuuuuu................bole putaq balik masa yg lalu

hukum alam
doakan tuk semua org
termasuk yg disakiti
yang menyakiti
yg tersakiti
doakan mereka bahagia
moga dengan itu kehidupan kita lebih bermakna

dan aku rasa...
bercinta lps berkahwin adalah yg terbaik
ihsan fb zura

semoga ikatan perkahwinan yang bakal kami bina
akan menuju kebahagiaan dunia akhirat
lindungilah kami..Ya Allah

bosan

guwe bosan
bole x guwe keje
separuh hari je hari ni??



ps::apo kono ni?!

Saturday, January 12, 2013

anak yatim piatu memang akan dapat layanan macam ni ke?

a few more weeks lagi
aku akan nikah
but those things
really make me stressed

abang aku ckp
majlis aku dorang nk buat
kat markas
aku terkedu!
markas tu merujuk kepada
tempat dorang berkumpul klu ada xtvt keraian
mahupon lepaking petang
kt situ ada bangsal kiri kanan xde dinding
tempat 'tambat' lembu(tempat lembu parking)
konpem ada taik lembu
sbb aku penah p mkn kenduri kt ctu

dekat tepi tu juga
ada kubur
depan ckit dari uma aku

abg aku ckp
kad pon xyah buat
kad...xyah buat?!!!
cemana nk jemput kwn2 aku?

what im really upset
nape buat kt ctu
dorang semua masa arwah mak ade semua buat kt uma
aku sorang saja nk buat kt ctu
klu tempat tu elok
xjadi masalah

pihak lelaki datang nnt mcm mna?

klu kwn aku yg dtg?
klu buat kt markas tu..org kg ja la dtg la...

aku bkn nk majlis grand2
aku bukan nk buat pelamin besar2
aku bukan nk sanding
tapi aku nk jemput kawan2 aku
tu saja
walaupon aku taw..ada yg dtg
ada yg tak
it was my wedding day!!!!

it's not fair lah!

dalam family takde sape yg support aku
dan xde jugak yg halang
mcm semua buat dunno
masing2 xnk nyusahkan diri sendiri
tu yg aku rasa


apa yg aku perlu buat?
apa yg aku nk buat?
aku sgt sedih
sgt sedih...
terasa sgt
aku pon x nk nyusahkn semua org
ok tak klu aku blk nikah je?


bole tak tolong aku bg solution..
serius aku buntu T_________________________________T
 aku xtaw nk fikir apa

apa yg ada dlm otak aku
dorang x nk susahkan diri tuk aku
sebab dorang dah ada fmly msg2
dah ada anak sendiri

 sebab aku anak yatim piatu..so semua org abaikan aku?

ps::mak..why they do these to me? :'(
sbb aku xde org nk dgr masalah aku...aku luah kt cni..aku takut nnt org ckp..time susah cri kwn..time senang hilang...bila ntah aku senang...aku slalu rasa susah je..cuma aku diam je..tapi kali ni aku terluah gak kt cni