Followers

Tuesday, January 22, 2013

La Tahzan

kadang-kadang kita dah set tau
apa kita nak buat
nk yg ni..mcm ni
yg tu mcm tu
but out of our mind...
tak jadi pon mcm yg kita nk
kau agak2.... stress x?
org yg paham akan cakap la sabarrrrrr
tapi org yg sama pikir macam aku
akan stuju dgn ketidakpuasan tu
akan buat aku lagi panassss

but anyway..aku rasa aku xkan dapat apa yang aku nak
apa yg aku impikan
cemana nk buat diri ni paham keadaan sebenar
kna ajar diri redha
letih weh...sungguh
aku kna ajar diri jadi redha sangat-sangat!

sebab apa aku kata 'sangat-sangat'
sebab aku dah menangis
dah tertekan...
then aku terfikir...i have to accept it
klu aku tak try to accept it..aku akan stress
mungkin ni bahagian aku
sampai aku ckp kt en tunang
"janji kite kawin eh...yg lain belakang kira"
die mcm pelik..tapi..apakan daya aku
aku da x mampu nk buat apa2
wedding dreams yg seco'et tu pon aku xkn dapat capai
tak dapat nk buat

redha lah
perjalanan mencari baraqah
dunia dan akhirat
jangan menyusahkan orang
harap2 orang yg datang pon bole faham
keadaan aku yg serba kekurangan ni

but anyway
Allah always there for us..
yakin akan ketentuanNya
pasti ada hikmanya

LA TAHZANINNALLAH MA'ANA

"DAN JANGANLAH KAMU BERSIKAP LEMAH DAN JANGANLAH PULA KAMU BERSEDIH HATI PADAHAL KAMULAH ORANG-ORANG YANG PALING TINGGI DARJATNYA JIKA KAMU ORANG-ORANG YANG BERIMAN"


ps::alahai..payah benar nk redha oi!

No comments:

Post a Comment

komen yang best2 jek..yang tak bestttt....jangan komen..fireeee kang baru taw