Followers

Saturday, January 12, 2013

anak yatim piatu memang akan dapat layanan macam ni ke?

a few more weeks lagi
aku akan nikah
but those things
really make me stressed

abang aku ckp
majlis aku dorang nk buat
kat markas
aku terkedu!
markas tu merujuk kepada
tempat dorang berkumpul klu ada xtvt keraian
mahupon lepaking petang
kt situ ada bangsal kiri kanan xde dinding
tempat 'tambat' lembu(tempat lembu parking)
konpem ada taik lembu
sbb aku penah p mkn kenduri kt ctu

dekat tepi tu juga
ada kubur
depan ckit dari uma aku

abg aku ckp
kad pon xyah buat
kad...xyah buat?!!!
cemana nk jemput kwn2 aku?

what im really upset
nape buat kt ctu
dorang semua masa arwah mak ade semua buat kt uma
aku sorang saja nk buat kt ctu
klu tempat tu elok
xjadi masalah

pihak lelaki datang nnt mcm mna?

klu kwn aku yg dtg?
klu buat kt markas tu..org kg ja la dtg la...

aku bkn nk majlis grand2
aku bukan nk buat pelamin besar2
aku bukan nk sanding
tapi aku nk jemput kawan2 aku
tu saja
walaupon aku taw..ada yg dtg
ada yg tak
it was my wedding day!!!!

it's not fair lah!

dalam family takde sape yg support aku
dan xde jugak yg halang
mcm semua buat dunno
masing2 xnk nyusahkan diri sendiri
tu yg aku rasa


apa yg aku perlu buat?
apa yg aku nk buat?
aku sgt sedih
sgt sedih...
terasa sgt
aku pon x nk nyusahkn semua org
ok tak klu aku blk nikah je?


bole tak tolong aku bg solution..
serius aku buntu T_________________________________T
 aku xtaw nk fikir apa

apa yg ada dlm otak aku
dorang x nk susahkan diri tuk aku
sebab dorang dah ada fmly msg2
dah ada anak sendiri

 sebab aku anak yatim piatu..so semua org abaikan aku?

ps::mak..why they do these to me? :'(
sbb aku xde org nk dgr masalah aku...aku luah kt cni..aku takut nnt org ckp..time susah cri kwn..time senang hilang...bila ntah aku senang...aku slalu rasa susah je..cuma aku diam je..tapi kali ni aku terluah gak kt cni

2 comments:

  1. Allah tau limit kiter utk bg ujian...HE knw u can adapt that! so, TRUST HIM! Allah x kan sulitkan perjalanan ke arah kebaikan hamba-hamba-Nya! Rely on HIM. InsyaaAllah, everythings shud be ok! Too many people around u yg concern. But maybe sometimes, u can't see it...percayalah, at the end, u will smile with HIS plan. As usual, i will always there for u! hug & kiss....laf u! smile beb...smile

    ReplyDelete
  2. dont worry too much..
    mana tahu,ada hikmah yg lebih besar menanti..:)

    ReplyDelete

komen yang best2 jek..yang tak bestttt....jangan komen..fireeee kang baru taw