Followers

Tuesday, June 26, 2012

happy wednesday :D





semoga Allah mempermudahkan segala urusan kita
Amin~~

:)

pabila akak aku bersuara..oh no!

pabila akak aku mula
bersuara
katanya aku....















umur je 2* tahun
isk~dekat2 30tahun doh














tapi....dia kata.....




















AKU BELUM MATANG!
erk~


yo la....sampai la ni aku tgk kartun lagi..
dio nyampah le..xleh bka channel lain sbb aku pegang remote
tgk kartun..paling suka hari ahad..ado cito barbie..
ngeh4x..............
tapi semua keje aku bley buat
dalam sesetengah hal kot aku still x bole ubah
aku suka kartun :D
teddy~~choc~~cake~~aiskrim~cikedis~
sanggup begado ngn anak2 sedara aku sbb benda2 ni
sorilah budak-budak..
dapat makcik cenggini
dorang pon akan belikan aku benda2 mcm tu
simpan tuk aku
hewhewhew~~

anjing xde gigi


::kisah benar::

akak aku p pet shop mau beli mkanan kucing.

sampai kt kedai, ada la org bawak hanjing beliau 
yg sgt besar & gebuuuusssss...
baka singa katanya..
akak pon tecegat kt situ 
sampai la owner pet shop tu tego dia 

soh masuk SETELAH owner sinjing tu ke dalam skit..
owner tu ckp kt akak aku..


anjing tu tak gigit..masuk2...



*  (singa+anjing= sinjing) 










skali akak aku tanya....



















ANJING TU XDE GIGI KA??? 



HAHAHAHAAAAAAAAAAAAAA................

Monday, June 25, 2012

the truth

sometimes..
people don't like us
when keep we smiling
but deep inside here
they know nothing
what to do?

based on true story
bila aku not in mood
dia taw mcm mn nk senyum
like they know 
how to control the situation
but when i smile
ade je benda yg die xkena
mood trus swing out

why aaaa jd mcm tu?
 hurm...

Shiela...
anak Saharah Yaacob & Abdul Rahim Hassan
juz keep in faith
and keep smiling
coz Allah know
every little things

Senyum tu sedekah
maka..

Jadilah org yg senang hati bila tengok org lain senang

:)

Sunday, June 24, 2012

nice number..

juz nak upload
my blog's guest



nice number
tapi aku xsuke no 6

:)

ok bye!

Assalamualaikum ..


Thursday, June 21, 2012

bala apa plak yg datang ni???

beyond the limitation!!

warghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
apa nk jadi ni
mejar xde jeeeeeeeeeeee
semua prob
partner x nk continue job
sape nk buat keje

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
i can smell bad things
what should i do????????


mejarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
come back plsssssssssssss





YA ALLAH YA TUHANKU
JIKA INI ADALAH UJIAN MU KEPADA HAMBA MU INI
MAKA KUATKANLAH HATI2 KAMI
DALAM MENEMPUHI UJIAN MU
PERMUDAHKANLAH URUSAN KAMI
BERKATILAH KAMI


sumber: sini

Dalam sujud... ku tunduk merendah diri padaMu, Yang Maha Agung...
Dalam sujud... ku berdoa padaMu, Yang Maha Mengerti...
Dalam sujud... ku meminta dan berharap padaMu, Yang Maha Pemberi...
Dalam sujud... ku mohon ampunanMu atas dosa demi dosa...
Dalam sujud... ku tagih cintaMu, yang tak bertepi...
Dalam sujud... ku mohon kasih sayangMu, yang melimpah ruah...
Dalam sujud... ku luah segala hasrat...
Dalam sujud... ku temui bahagia...
Dalam sujud... ku temui kasih Mu...
Dalam sujud... ku tumpahkan air mata agar basah ladang hati yang gersang...



ps::i dun know what to do..hati dah kosong

Tuesday, June 19, 2012

depressed!

time2 mcm ni la
semua nk masuk dlm otak aku
nk suruh aku berfikir
nk suruh aku igt balik
all those memory with
somebdy yg i should forget
arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!

tension!
memory ada kt mana2 je
moment2 dulu bermain di mata
tempat jatuh lagi dikenang
inikn pula tempat 'berdating'
ceh!

da balik uma..rasa lapar sgt
tgk2..lauk yg x best..siput2
mula la terpikir..akak aku ni
klu org lain suka itu ini..dia buat je
klu aku yg suka...xpenah dia buat
ada jiran aku hantar anak die
bg akak aku jaga
org gaji lari
budak2 ni suka siput2
boleh plak die masak benda tu kt dorang
benda2 'busuk' mula la masuk dlm otak aku
makan nasi sambil menangis
sbb aku lapar sgt...aku mkn jugak

MULA LA IGT MAK AKU..
klu la ada makkkk.....
untung la sapa yg ada mak
blk kg...mak masak..nyum2
aku telan air liur je la
Al-Fatihah...

ni aku da depressed sgt
esok pon aku malas g keje
mula la nk create alasan
bg org lain semangat bukan main
tp sebenarnya aku ni depressed
ni dah x bole kontrol
byk menyusahkan org
macam2 la ada dlm otak ni
ligat plak tu berfikir
konpem2 la aku x bole tdo mlm ni


ngadu kt Dia saja la...

"JANGAN LUPA SHIELA..ALLAH KAN ADA...BE STRONG..BE BRAVE..U CAN DO IT"



ps::'masa2 begini' memang macam ni...time ni pon menangis lagi...ni dah 10.30pm

Monday, June 18, 2012

pilih cincin

aku ada banyakkkkkkkk
cincin tuk dipilih

pakai jari manis mcm x kena
tukar plak ke jari lain
xkena gak
tukar cincin plak
macam-macam ada
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.

aku mimpi jeeeeeeeeeeeee

conclusion:

then 1 je yg seswai
1 cincin
agak2 kan.......................
sape nk bg cincin tu kt aku?

hm~

Thursday, June 14, 2012

Monday, June 11, 2012

saya sayang awak...

btol..tak tipu
memang saya sayang awak
tapi............
saya tak sure
SAYA CINTA AWAK KE TAK
dan saya tak sure
btol ke..
AWAK CINTA SAYA??

ya..saya taw..saya byk cerita yg buruk pasal awak
kat sini ....dulu
tp when u came back..awak nmpak lain skit
tp mungkin juga tu just 'tontonan' yg pertama
i won't judge u

saya taknak awak sedih
saya nak awak happy
saya nk awak sihat sentiasa
tak kira lah what u have done to me
sbb saya rasa saya jugak byk buat silap

i don't know why i felt like these
but this kind of feelin
i would never tell u

saya taknak fikir pasal perasaan ni sekarang
tapi what im very sure is..
saya doakan awak hepi selalu
saya taknak awak menangis
taknak awak sedih
saya tak tahu kenapa...
tapi saya nak awak bahagia
walaupon bukan dgn saya

biar Allah yg tentukan
i need a time~

Biarlah…
semua akan indah pada waktunya
Tentang cinta yang halal
Tentang kedewasaan cintaNya, cintaku dan cintamu
Diatas jalan yang halal dan berakhir dengan keberkatannya…

YA ALLAH.. JIKA HATI DIA DAN HATIKU TELAH DITAKDIRKAN UNTUK BERSAMA..
MAKA SATUKANLAH HATI KAMI MENUJU KE JANNAH MU..
PERMUDAHKANLAH SEGALA URUSAN KAMI..
KALAU DIA BUKAN MILIK KU PON...AKU DOAKAN DIA BAHAGIA...
AMIN

PS::be happy ya itik~

Tuesday, June 5, 2012

erti 2007

2007...................
tahun ni tahun ke2 aku kt uitm shah alam
semester ke 4 kot sbb aku trus masuk sem 3
dr diploma
amek course Math Comp
nyesal aku amek course ni
sbb last2 skrg aku terjun bidang IT gak

hahaha
sekarang bru nk nyesal
xdo guna eh
nasi da jd bubur

hm..banyak suko duko
selama aku di shah alam
org lain berjoli
bergumbira
enjoy ptptn...
aku enjoy gak

tapi.................xmcm org lain
aku tanggung belanja harian aku
dengan keje part time
sbb aku dah janji ngn mak aku
aku nk sambung degree
aku tanggung sendiri
itu janji aku
sbb aku mcm belum ready nk keje after diploma
xtaw nk keje apa time tu
giler down
xde sape pon nk bg aku moral support
asek kna hina
kna maki
samapi 1 tahap....
"pad pon xleh beli ka??"
ko bayangkan...betapa hinanya aku time tu

sem awal aku xkeje sbb dok hostel
xde mto plak tu
sem 4 aku keje piza hut
3 bulen je keje
aku kna repeat paper
mana tak nya
habis keje 12am++
lepak mamak lagi..mau sampai 3-4am

bila dah kna repeat paper
aku da stop keje piza hut
aku join 7E
aku keje 7e sampai last sem before praktikal
ni pon sbb area manager x bg aku buat part time dah
raya pon nk soh keje..
maleh ah
sbb time tu
aku berjanji...selagi mak aku ada kt muka bumi ni
aku akan blk raya
xkisahlah
raya pose ke raya aji
aku akan blk
lain2 raya.....lantaklah

klu xsalah aku
awal thn 2008
time tu jugak
mak aku jatuh sakit
sampai aku tny akak aku
aku nk extend praktikal
akak aku ckp xyah
continue je..sbb last sem kan

sejak januari 2008
setiap minggu aku blk kg
praktikal ntah kemana
blk teman mak aku
time ni die da stroke...xleh ckp apo
tp bole senyum skit2
:)

bln mac...aku eksiden
rush nk blk kg lah dr opis-praktikal
retak skit kt kaki
sampai lah bulan 4
ni dah last2 praktikal

tanggal 10 April 2008
mak aku menghembuskan nafas terakhir beliau
saat tu la aku rasa mcm lost
everything...
yep...EVERYTHING!

tapi aku nk ucapkan thanx to En Syah
aku praktikal kt compny beliau 
area ss9...aku lupa nama syarikat
dia bg aku A tuk praktikal eventhough aku xtaw apa yg aku buat
aku juz buat courseware je
siap kna bambu ngn lecturer..
"apa yg u apply kan math comp dlm courseware u ni??"
die xtaw apa aku rasa
apa yg terjadi
mmg aku mcm dah....failed la praktikal aku
abislahhh..
nasib baik ade lecturer tu merangkap aku punyo supervisor
dio la yg byk sgt membantu aku
siap pick up aku dr train
pastu anta aku plak g train
thanx a lot puan...(aku lupa namo T________T)

mcm mn susah payah
jerit perit tu
xde sape pon yg taw

duit poket pon xde
dah xkeje
harap abg aku je la yg bg

skrang bila org post pic2 lama dorang msa time study
aku rasa ...............ntah
untung la korang...study je..
xyah fikir pape
enjoy je..
aku keje je spanjang masa...xde kelas aku msuk keje
time cuti org blk kg
aku keje....
dok sorang2 kt uma
blk keje....tdo...mkn..esok keje blk
tp dr keje ni la yg ajar aku tuk 
communicate ngn org lain
i learned my PR dr cini
dlu aku pemalu sgt
sampai kwn aku selalu marah aku
xbuat sendri
asyik soh org
tapi sekarang keadaan dah berubah
aku xyah bergantung harap pada org lain
pada keadaan tertentu

sekarang...keadaan tu la yg ajar aku
tuk jadi mcm skrg ni
terpulang lah apa org nk judge aku
at least aku x susahkn org lain
xminta2....................aku akan usaha sendiri
aku xkan mengalah
aku bukan lemah semangat
aku xkan mudah menyerah kalah


cuma...aku agak kesal
tak dapat nk banggakan mak aku
xdapat nk bagi die rasa
duit gaji aku
aku just bg duit skit time aku dpt ptptn
tp lpas tu
aku plak yg 'pow' dio
heeeeeeeeeee..........................


MAK...I MISS U (:

Monday, June 4, 2012

mimpi

da 2 mlm berturut2
aku mimpi nk cabut gg
smlam aku mimpi anksedara aku
cabut gigi
mai time aku
xjd cabut

kwn aku plak
die mimpi
pakai cincin emas
lejap pakai jari manis
pastu pakai kek jari hantu
eh?ke aku salah?
aahhh..janji die pakai cincin

semua ni mainan mimpi
karuttttttttttttttttttt

YA ALLAH YA TUHAN KU
APA JUA UJIAN MU
TETAPKANLAH HATI KU PADA MU
JUA.....REDHAKAN LAH HATI INI

AMIN YAAA RABBALALAMIN.

hati terasa kosong

hati...
terasa kosng
terasa sunyi

mungkin
kerana



hati ini





jauh 





dari















ALLAH..




YA ALLAH...


T_____________T



Saturday, June 2, 2012

harapan yg belum tercapai

most of my dreams
yg impian kecik-kecik
da tertunai
1 je belom..
aku nk berhijrah ke luar negara
klu xdpt berhijrah pon
nk keluar dr Malaysia
untuk seketika

when it will be the day?