Followers

Tuesday, March 27, 2012

PASTI

ada sesuatau yg tak terungkai
ada sesuatu yg terpendam
ada sesuatu yg didendam
perlu dileraikan
dengan apa jua cara sekalipon

!!!!!

Sunday, March 25, 2012

rasa mcm nak tnya ja..haihh

aku rasa mcm nk tny
kwn dia ja
dia mcm mana???
tapi tahan...tahan hatiiiiiiiiiiiiiii
jangan tanya
lama2 ilang la rasa ni

tak jadi la aku tny ko zam

aku teringat
byk benda wat aku teringat dia
pasal viper
pasal signal
pasal handbreak
semua ada kenangan
arghhh!
#tensimaknak

semua tu buat aku senyum sorang2
ko tak rasa gila?
aku sorang ja dok teringat dia

dia x igt aku walaupon sikit ke??
AT..tQ..selalu sgt susahkan  ko..
mesti ko boring aku asek sebut nama dia kan?

aku cuba..aku usaha...buang dr hati aku


 Leave our heart to Allah, HE will make it healthy

Friday, March 23, 2012

aku punyai kelemahan

aku da cuba yg terbaek
mungkin da sampai msanya
aku undur diri
betapa kerasnya hati seperti kerikil
luaran lembut
dalaman sekeras kerikil
salah aku dalam membuat penilaian
terbuai..terleka..
aku maafkan kamu kerana melukakan hati aku
tapi....

rasa mcm nk cabut otak..letak kt luar
supaya aku tak payah fikir kau
gila!

dunia ni berputar
satu hari...bila kau terjatuh..aku harap
time tu Allah 'kejutkn' hati batu kau
benda ni yg pernah kau buat kat aku
dan klu Allah izinkn..mungkin aku dpt tgk
benda tu berlaku

aku perlukan masa tuk bangkit semula
kuatkn hati..iman..dan akal
byk lg org disekeliling yg SAYANG aku

bak kata MZ
'ALLAH NK BG YG LAGI BAIK DARI YG TERBAIK YG PERNAH KITA JUMPA SEBELUM NI.BERSABARLAH....USAHA....BERDOA...DOA...DOA....DAN TAWAKAL'

bak kata MY LIL ANGEL
'ALLAH TABURKN BUNGA2 KECIL D ATS KCL..IT'S D SIGN DAT ALLAH JG INGIN MENGGEMBIRAKN HATI KAMU..NVR FEEL ALONE,KRN KT MN2, DIA ADA BERSMA KAMU..IN WUT EVER REASON,LIFE MUST GO ON..CHILL UP!
SMGA KMU LEBIH KUAT N TBAH IN WUT EVER HAPPENED, I WILL ALWAYS BY UR SIDE AS A PART OF UR LIFE..UKHWAHFILLAH...UKHWAH INI TIADA LAIN..KRNA ALLAH'

bak kata CIK LIJA
'I PRETEND
 DON'T KNOW..BUT I CARE...'

bak kata ZAM
'Hasbunallah wa ni'mal wakil..'

bak kata CIKMUN
'SAYA SENYUM SEBAB XNK AWAK BERTAMBAH SEDIH..'

YA..SAYA KURANG SABAR..hati saya rapuh
tapi selepas apa yg kau da buat kt aku
aku sedar semua kelemahan aku
akan ku perbaiki dri aku
terima kasih kerana menyedarkn aku

cuma 1 doa dan pesanan aku..
'..setakat berdoa sahaja. Tak solat, Tak ada erti...'-orked jasmin

Wednesday, March 21, 2012

mistakes!

berapa byk kali pon di uji
berapa byk kali pon teruji
hakikatnya tetap sama
back to the root
akar umbi
cuma perlukan masa bila
ianya terjadi secara tiba2
bila dia datang juga secara tiba2
pergi jua secra tiba2
bukan nk menghukum sesiapa
tapi nk mencela diri sendiri
sebab ralit..leka..lupa...

buat zura, liza & zam
terima kasih sebab membantu saya dlm menguatkan jati diri
saya perlukan masa utk bersendiri

kepada dia yg menyakiti
saya anggap itu takdir Allah
yg xhenti2 menguji saya
utk kembali pada NYA
awak telah mengajar saya sesuatu
erti keserdahanaan dlm kehidupan
terima kasih juga utk kesakitan yg sekian kalinya
ragut seketika keyakinan diri ni

YA ALLAH...lindungi hati ni dr rasa kecewa
sakit hati & amarah..
kuatkan hatiku utk memaafkan mereka
juga ampunilah aku..
utk kesekian kalinya

seolah2 menghukum diri

what everything seem like to punish me?????????????
why???
ni salah aku ke????
salah aku????
aku ke yg cipta semua ni!!!!!!

YA ALLAH......................................

Tuesday, March 20, 2012

a mirror of me

i should be with someone who wanna be with me
bukan dgn org yg buang aku secara tiba2
i pray to ALLAH
lindungi hati ni dr rasa kecewa
hilangkan apa jua rasa dlm hati ni

he's like a mirror bout myself
baru aku nmpk siapa aku sbenarnye
cuma aku perlukan masa
tuk lupakan dia
dia buang aku mcm sampah
aku harap dia x menyesal buat aku mcm ni
aku igt aku da bersama org yg matang
tapi tak...same je mcm bdk 10yrs younger than him

terima kasih la banyak2
one day it will turn back to u..

i should be with him..the person who never ask
bout end up

Sunday, March 11, 2012

do i look like i care?

someone called me just now - a girl
and told me dat she gonna get marry with
eX yg xjadi tunang tu..nak kawen bulan 6 ni
i asked her..then for what reason u called me?
jawapannye.."aaa..aaaaaaa..aaaa"......wak lu

stakat nk called nk ckp korang nak kawen
go ahead..i dont care anymore
i dont want to know anymore

bukan aku sombong..bukan aku membangga diri
tapi cukuplah setakat ni..

Allah give me more than that
and i pray for my happiness too
 :)

ps: KCL.. harriz hassan

Wednesday, March 7, 2012

aku.....aaaaa..aku...

aku xtaw nk ckp ape


Give me more lovin' than I've ever had.. 
Make it all better when I'm feelin' sad.. 
Tell me that I'm special even when I know I'm not.. 
Make me feel good when I hurt so bad..
Barely gettin' mad, I'm so glad I found you..

I love bein' around you.. 
You make it easy, it's as easy as 1, 2, 1, 2, 3, 4...

There's only one thing to do..
Three words for you I love you..
There's only one way to say..
Those three words and that's what I'll do, I love you...
*zura nk lempang AKU laju2******

Tuesday, March 6, 2012

aku dah lukakan hati org yg pernah aku sayang!

jiwa rasa kacau sangat
aku rasa aku buat dia kecewa sangat
bukan niat aku nk cakap aku benci dia
aku xde niat langsung nk ckp aku benci die
sumpah
aku x benci dia
tapi aku cakap aku benci dia
aku xnak tgk muka dia seumur hidup aku lg
bkn niat aku nk ckp mcm tu
bukan niat aku.................
aku dah lukakan hati org yg pernah aku sayang


it's better for us to forget bout the past

aku da redha dgn semua ni

tapi bila aku cakap elok2 dgn dia
dia xpaham
i can't be with him anymore
life change a lot
there's some1 waiting for me
yang sanggup buat apa saja tuk aku
bahkan layanan die lebih dr aku layan 'itik' dlu

tapi...nape aku rasa besalah sgt..jiwa aku kacau
bkn sbb aku rindu sgt dgn org baru
tp lebih kpd rasa besalah
rasa berbelah bahagi..
xtaw aku nk describe mcm mn

bila die ckp die xkn ganggu aku lg..masih lg pakai
cincin yg aku bg..semua benda x brubah
aku rasa kesian sgt kt dia sbb aku xleh nk
tunaikan janji aku kt dia

sebak rasa rasanya
aku doakan dia bahagia
aku harap dia bahagia
begenang air mata aku
aku da bejanji ngn harriz
aku akan setia dgn dia..
sbb dia masa depan aku
sbb dia d depan aku skrg ni

aku terpaksa lepaskan 'itik' terbang

REDHA LAH HATI..

HARRIZ HASSAN..KCL