Followers

Tuesday, January 31, 2012

harini bgtau..esok beli barang

lama tak mencoret
hai...assalamualaikum
agak bz lepas blk dr Taman Negara
and got few things to settledown

aku dapat sms semalam
senarai barang hantaran
1-cincin
2-handbag
3-kasut
4-jam
5-sireh junjung
6-buah
7-choc

harini baru nk p cari barang???
esok lusa dah majlis

last 2days aku tanya 
barang makanan je
ni aku taktau lah
sape yg sengal sgt
sampai sesak nafas aku rasa

koigt senang nk pilih barang
setakat nk rembat bole la
tp ko puas hati ke pakai main rembat je

then kain yg aku beli tuk baju melayu die
die bole tny
kain tu nk buat ape?
kakak sepupu die soh buat
alas bakul!!

jawapan aku..buat kain kapan!

klu korang....korang x sakit hati ke?
aku halfday smlm
tensi sgt
sampai bos aku pon  perasan air mata aku betakung

aku xtaw lah samada nk teruskan majlis ke xxx
aku tensi!

sekian...tu je luahan hati den

anyway...there is 'aaron aziz'in ombak rindu
tetiba muncul
unexpected
mungkin hanya sekadar singgahan
hm

Monday, January 23, 2012

selamat sudaaa....

selamat sudaaa perjalanan
3 hari 3malam ke taman negara
fantastic! superb!
baru je sampai umah
penat..nk tido puas2
tu je aku nk cakap
nanti aku masukkan pic2 kat sna
nite all........=)

Thursday, January 19, 2012

taman negara

assalamualaikum
finally......hari yg ditunggu2 dah tiba
menjelang pagi esok
aku dah berada di sana
semalam pon dah x bole tido
xsabaq dah nk p
tapi aku rasa mesti karak jem
fuuuuuhhhh~~
dugaannnnnnnnnnnn
nasib la ko jua...
ko yang drive..manual plak tuuuu

muahahahahah~~~

Saturday, January 14, 2012

CRUMPLER

ALREADY GOT MY 
CRUMPLER 
LAPPY BAG!!!

LOCAL PON LOCAL LAHHHH
JANJI DAH BEKENAN
BOLE TAHAN GAK REGA NYE

TAPI SUKAAAAAA =D
pink peach gitewww~~

pssssttt : nk g mines jap lg.....survey apa yg patot..jommm

Thursday, January 12, 2012

isn't it the right decision?

not being with a guy 
who always promise u with nothing
who always give u hopes but it's hard for him to make it real
who always want to change but still the same

aku translate dlm bahasa aku je
aku juz terfikir semalam
for what reason i need to be with him
for what i need to stay with him
juz because he want me to stay???
for what reason he want me to stay with him??

if u say dat he loves me..
why im feel dat he is ignoring me?
he's not the one whom i know for 3 yrs ago
i don't know if i should continue dis relation
im not ready yet to be with dis type of guy
then nk korbankan my whole life for
someone who didn't want to die for me

die??
sanggup ke dia mati utk aku?
gila!
manada zaman sekarang ni ada orang sanggup buat mcm tu!
eh..idok la aku nak die mati untuk aku
tapi aku juz nk someone yg sanggup korbankan life dia untuk aku
contohnya..
klu aku sakit..dia jaga aku
tapi bole ke dia jaga aku?

he said i won't find someone 
who will loves me as much as he loves me
but i feel empty inside here
i feel like he's ignoring me
he changes a lot

tapi ada 1 perkara yg aku pegang supaya aku 
x mudah mengalah
ada orang cakap aku bertuah semua ada
keje pon senang dapat

now..i realize
aku ada semua
tapi aku xde mak ayah
aku ada keje
better than people around me(member aku yg cakap)
sebab aku seorang yg berani mencoba
aku ada kete 
beso skit je dr deme2 yg cakap aku ada semua nya
aku ada family
aku sayang family aku and i'll do everything for my family

tapi aku cuma kurang cinta
one part less dah buat aku jadi xtentu arah
cinta tu bkan milik aku
tu lg tepat
not belongs to me yet
and i won't be with someone yg aku xsuka
whoever he/she is

ko datang menyendeng2...lagi aku malas nk melayan
sori..bukan aku sombong
aku xsuka
sebab tu aku xbanyak kawan
aku pilih dengan sapa aku nk berkawan
kalau aku rasa semak
aku elakkn diri aku

hari ni jumaat
masih lagi menghitung hari
apa nak jadi nanti
aku nak pastikan for what reason i need to stay with him
or should i left him

Wednesday, January 4, 2012

bukan tak mau bersyukur

assalamualaikum......today is 5th Jan 2012
lagi sebulan...ntah apa nk jadi time tu
suka ka duka??
pray for the happinest
my happinest
everyone happinest
=)

tajuk kat atas tu
aku terpandang blog member aku....
last entry dia pasal 'bersyukur'
as a human being
semua tak penah cukup
ada je yg kite nak
plus2 orang perempuan ni

bak kata UAI
pompuan ni macam budak2
semua benda die nak
yep...semua benda nak
tu aku la
korang aku xtaw la
peel sama ja kot
hehehehe.........................sape yg tak ngaku bukan pompuan
:p

ni aku nak ckap
bukan aku tak mau bersyukur
aku bersyukur sangat2 dengan apa yang aku ada
terutamanya segala benda yang berkaitan dengan hidup aku

tapi ada benda yg aku rasa aku tak bole terima
so i have to avoid people who hurts me and people who might hurt me as well
antaranya aku deactivate fb
sebab aku rasa dah bosan

aku shout kt sini plak...=D
ada cerita disebalik cerita ni
aku xleh nk continue story sbb bos da datang
mood dah hilang 
jap g nak menapak gi tengak orang migrate data

till then......................

have a nice day

love who loves u but also loves who hates u...anda mampu?????
aku tak mampu lagi

p/s: aku lupa nak cakap...my age still 24yrs...well...well...well......
years continue increase..but age still the same as 5yrs before..theeeeeeeeee~~~~~~~
bubye...



Tuesday, January 3, 2012

things that should be settle asap!

PTPTN
nk kna g bayar hutang ptptn
blacklisted

KWSP
office lama belom settle kan hal kwsp
ada yg tertunggak lagi
last bln march ke apr ntah dorang masukkan
sampai oct'11
last year-2011

DAFTAR HAJI GUNA KWSP
min RM1.3k dlm acc 1 da bole daftar haji
mari2 daftar haji
~t&c: sula rujuk KWSP~

lepas settle semua ni....
ada benda laen plak
nak buat...bln 1 ni nk settle kan benda ni
INSYA'ALLAH

Monday, January 2, 2012

revenge

go0dbye 2011...welc0me 2012

Assalamualaikum...well..
i think it's not to0 late
to wish all of ya
HAPPY NEW YEAR
aku doakan
semoga tahun baru ni
membawa kebahagian & kejayaan 
untuk kita semua

sepanjang hujung2 tahun ni
banyak sale
aku rasa aku dah habiskan
thousand $$$
fuuuuh~~~
aku tatau aku beli apa
tapi
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hati aku masih lagi sama
tak rasa happy
duit aku laburkan kat store2 
yang ada sale
aku happy time membeli tu je
balik uma
hati tetap kosong

semalam...malam tadi la
aku mimpi mak aku
azan subuh aku tejaga
ada air mata
betapa aku sangat la merindui
dia
sangat rindu!
dlm mimpi tu aku namapk
dorang hamparkan kain
nk letak mayat
aku meraung..kata mak demam je
nape plak ada kain tu?

nampak sangat aku masih lagi xleh trima 
mak aku dah xde
eventhough..it's almost 4years
bulan 4..10april ni
genab 4tahun
tapi aku rasa baru lagi dia tinggalkan aku
tahun 2008

penghujung tahun 2008 jugak la aku bertemu dengan dia
penghujung 2011 jugak la penamat 
ceritera cerita kami
aku rasa 
macam 
MIMPI

aku cuma berharap
tahun ni aku akan lebih kuat
lebih tabah
untuk hadapi apa jua 
rintangan yg datang
sebab aku yakin 
DIA sentiasa ada 
disisi aku

aku belom ada ape2 plan for this year
juz goin with the flow
aku nk buat apa aku rasa nk buat
aku harap kawan2 aku
ada tuk support aku
aku harap family aku akan faham perasaan aku

sebenarnya..aku dah tak marah
tapi aku sangat KECEWA 
dengan dia
sangat...KECEWA

HM...



YA ALLAH...
SEKIRANYA DIA TIDAK DITAKDIRKAN UNTUK KU
BAWALAH DIA PERGI DARI HIDUPKU
LINDUNGILAH HATIKU DARI RASA KECEWA
SAKIT HATI DAN PERASAAN AMARAH
AMIN YA RABBALA'LAMIN