Followers

Monday, September 19, 2011

THE POWER OF DOA

Assalamualaikum
selamat pagi 
&
salam sejahtera

juz now i got a called from bank
aku gadai kan gelang kat bank
2 years ago..
coz i got no money
baru masuk keje cikgu gstt
3 bulan xde gaji
malas nk menyusahkan orang lain
so i use what i got
to live..

tapi kali ni aku xsempat 
nk bayar kadar upah simpannya
sebab gaji aku yang bulan 8 pending sampai sekarang
i mean today..
maka aku pening kepala
stressed sangat
sampai satu tahap aku redha
sangat redha

lalu berkata pada diri sendiri (doa)
kalau benda tu milik aku
dia akan kembali pada aku
sepatutnya gelang ni dah dilelong 19/9
semalam aku dok terpikir lagi gelang ni

tapiiiiiiiii............

bank dah called tadi
dorang tangguh lelongan
pada 26/9
means dat aku boleh p bayaq upah dia lagi
fuuuuu~~~
ALHAMDULILLAH
ingat tak entry ni
yaaaaa........

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
DOA ADALAH PENGUBAH TAKDIR & HALUAN HIDUP

SELAIN DARI 
MATI!


i got some more news
gooo00d news 

aku bernazar 2hari
kalau aku dapat keje 
yg aku gi inteview hari tu
masa bulan posa
a few days before raya

and last week
dorang called suruh g opis
may be got 2nd interview
so......
&
yesssss!!!!
i GOT iT! 
i GOT the job!

ALHAMDULILLAH!!

tapi hari tu dorang tak la bg offer letter lagi
aku pon xde la tanya gaji
so aku tatau la brape gaji dorang nak offer
but yet in my form yg aku isi
masa 1st interview dulu
adalah sekian....sekian......(sikit je ponk)

maka..semalam since dorang cakap
nak hantaq offer letter kat email
xhantaq pon
maka
kawan aku telah bertanya
ke bahagian HR

so..........
sebelum ni aku bernazar 
klu aku dapat gaji sekian...sekian 
maka tambah lagi satu hari
aku nazar puasa
maka adalah 3hari puasa nazar

lagi skali semalam
aku dapat berita baik
i got my expected salary
Alhamdulillahhhhh!!!!

aku bernazar coz someone say to me
kalau kita nak something
yang baek-baek
maka
bernazarlah
Insyaallahhhh
DIA akan  makbulkan

kalau nak sesuatu mestilah korbankan sesuatu
tapi
sekadar puasa..apalah sangat
nak dibandingkan dengan apa yang kita dapat nanti ;)


mungkin ini adalah permulaan yang baik
seperti yang telah dirancangkan

kita hanya merancang tapi 
DIA
yg menetukan semuanya
semoga aku berada di kalangan orang2 yg
tak riak
tak lupa diri

amin.

so..here is the story of doa
=)

ps::hari ni settle puasa ganti..puasa enam..blom start lagi..hasihhhh....
apa la hang ni SHIELA oiiii!!!!plus puasa nazar, 3 hari...lagi 9 hari mau posa...chaiyooookkkk!!

Sunday, September 18, 2011

attention LADIESSS!!!

Assalamualaikum...
tak jawab dosa okeh
SAJE JE LETAK TAJUK macam tu..
konon suspen la kan...
tak suspen eh.....
ahh...biar la....ada aku kesah?
;p

meh nak citer
ni mukadimah yeeee....

semalam adalah hari berjalan-jalan 
takde invi tuk open house
maka hamba dan kekanda hamba
serta 'laki' beliau
melilau kesana
kemari
ke STADIUM SHAH ALAM
kan ke setiap hari ahad
ada PASAR PAGI
aku panggil 
CAR BOOT SALE

selalunya setiap ahad
memang akan ke sana
1st menda yg mesti buat adalah
makan roti bom & murtabak
marvelloussssss okes

tapi
semalam
banyak gerai belum buka
gerai bihun sup sebelah roti bom
pon belom bukak lagik
maka..ngak ada ruang tuk duduk
tapi dapat la makan roti bom 2 ketoi
makan kt gerai lain

next week saya suggest kan tuk anda 
yang mana anda taktau 
nak melilau kat mana & nak buang masa
pepagi buta yang tak brape nak buta sangat
 jemput lah ke 

STADIUM SHAH ALAM
SEBELAH GAINT BESAR
SEKSYEN13

BESTTTTT!!!
macam duta pasar pagi plak
huahuahua

eh...eh...
ni nak citer bende lain

al kisahnye.....
setelah menghabiskan duit selori
hamba dan kekanda hamba 
sudah mau pulang
tetapi
semasa hamba melalui 
kawasan parking kereta di tepi lorong2
ada cewek viva dok pening kepala
kereta yang 'memaking' belakang
viva beliau
parking sangat lah rapat
maka hamba pon berlalu sambil tengok2
pandang2....hamba bagi la sedikit nasihat
kona sana sikit
kona sini sikit
viva mesti bole punya la
tapi kalau driver nya ladies maka
mungkin tak berapa boleh....
weeee~~

kutuk kaum sendiri
maap..maap....maap
 tapi ni hakikat oke...
sebab tu dulu ada hot chat 
kat radio mana ntah..aku lupa
tapi aku slalu xpenah tukau channel 
HOT FM 
je setiap hari
topik nya lady driver
 ni penyebab kemalangan

oh! NO!
dats not true!!
ladies driver kan sopan santun
kalau orang bagi highbeam pon taknak ketepi
berhemah betul
eventhough mereka di lorong kanan
bawak 60km/j
aigoooo~~
so mean!

maap ya ladies....
kamu perlu aktif bila membawa kereta
bukan pasif
bukan agresif

aku lebih ke AGRESIF ;p

eh..eh..melalut plak
sambung cerita cewek viva tadi

sesambil menunggu 'laki' kekanda hamba tiba ke parking
hamba tengok dorang tak gerak2 lagi
haishhhh
hamba tensi tengok mereka ...okeh
maka..kekanda hamba berkata
"hang p tengok sat"
well.....hambakan terer bab2 paking ni
muahahahahaaaa

hamba pon bergeges bergegas2 menuju
ke cewek2 viva....
hamba tanya la sapa punye kete
hamba nk suruh dreba dia masuk
hamba nak bagi instuction
maka sorang cewek tadi berkata
"tolong jap bole tak??"
hamba bertanya la manual ke auto
kang kalau manual hamba hentam depan blakang plak
al maklumlah...hamba da lama tak bawak manual
heheheh

viva tersebut adalah auto
hamba masuk
skali nak pulas stereng nak bawak lari kete 
ubah kete
mak aiiiiiii!!!
dam!
dam!!!
stereng berat ya ampunnnnnnnn
kalah stereng kete manual..

macam mana la dorang bole bawak stereng berat 
macam ni
xde sape ke nak tolong tengok kan tuk korang
ke xpenah g servis???

kalau dah berat gitu...p la perodua berdekatan
check balik
minyak stereng ada ke takde
ke dah kering

aku usha-usha tengok tayar
kot la xde angin ke..pancit ke
bila aku tanya...
nape stereng berat sgt...


driver nye kata:
"mungkin kereta baru kot"

0wh~~~~
nape kete hamba lama tapi stereng ringan???
kesian.......

ladies sekalian......
jangan abaikan keadaan kereta anda
eventhough kereta tu anda bawak dekat2 je
suruh 'laki2' ladies
check kan
kalau xde taun tuan-tuan
ladies2 bawak p sendiri ke workshop
kalau p bengkel2 yang tidak diketahui
ditakuti pulak ditipooooo
maka
tengok jenama kereta anda
bawak p bengkel kereta 
mengikut jenama kereta anda


sekian.

ps: : siyess..hamba penat pulas stereng...lenguh tangan

Wednesday, September 14, 2011

cintaMu dalam hatiku

Berdoalah,

kerana doa itu senjata terakhir 

untuk mengubah

takdir & haluan hidup 


kecuali satu, 

iaitu

 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


mati.


p/s: sekadar peringatan untuk diri sendiri

Sunday, September 11, 2011

sehari bersama bakal mak mertua

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
korang nak tau cerita tak???
eh...bukan sehari
sepetang & semalam
bersama mak mertua
huhuhuhu

Thursday, September 8, 2011

aku ada HITLER..ko ada???

assalamualaikum
salam 1 Malaysia

balik keje petang2 ni aku tak tau 
nak menghadap apa
lately felt everything 
macam tak kena

sejak balik raya lagi
tak macam dolu2
hatii tak bape gembira

tapi syukurrrr
tahun ni dapat ziarah kubur mak & ayah

"everything happen for a reason.."
yaa..may be...
ntah la....kekadang tertanya jugak
why dis things happened to me??
why me??
tak baik kan..
astagfirullahhh
ampun kan lah hamba MU 
yg serba kekurangan lagi hina ini

a few days ago
aku ada baca 1 blog
femes la jugak blog ni
cuma dia tulis
dia suka blog sekian2...
sebab xde emo...bla..bla......
steady..cantik

oke....macam aku terasa jugak
sebab aku buat blog nak luahkan apa aku rasa
sebab aku tak bole nk luahkan kt orang lain
ada gak la emo sikit2....

so ni la medium aku meluahkan rasa hati aku
bukan nak memburukkan sapa2
tapi sekadar luahan rasa

kononnya..penulisan ni menggambarkan
peribadi seseorang
yap....may be..tapi tak semua
tapi bagi aku.. kau tak boleh menilai
seseorang hanya dari penulisan
penulisan hanya dr ekspresi perasaan semata2

itu hanya sekadar luahan hati aku
aku memang sensetif
tapi aku tak suka nak melukakan hati orang lain
tapi hati aku terseksa
ni la medium luAhan hati aku
sapa nak baca..silakan...
sapa tamau...tinggal2kan

banyak ebnda nk cerita 
tapi tak terkeluar idea plak
lagipon korang bukannya nak baca pon kan.....

;p

selamat hari raya

selamat menjamu mata 
dengan pic2 si gemok
si kecik
&
si ketot yang suka cari pasal

demok di belakang techik
selalu kena buli ngan techik

pandang memandang..ape pandang2???

techik & dak ketot


ni pic "hitler"

kontot je hitam kt mulut die
panggil die POK
aka tompok
dok ada di Kodiang nunn

ni picca hari ni


tengok techik garang yg hamat hoiii...

si ketot yg suka cari pasal..

sekiannnn............

happy eid mubarak =)

ps: kalu ada open house...ajak la den
huhuhu

Tuesday, September 6, 2011

awak macam ni..ada lelaki nak ke???

assalamualaikum
salam sejahtera

aku rasa tak terlambat lagi
untuk aku ucapkan 
SELAMAT HARI RAYA
=)

nak duit raya datang uma yee...
kanak-kanak saja
yang 13 tahun ke bawah
yang 13 tahun ke atas
sila bagi aku duit raya
hahahahaha

berbalik kepada tajuk di atas
ni lecturer masa diploma kat uitm
bagi soalan ni kat aku
"awak macam ni...ada lelaki nak ke???"
lecturer ekonomi ke ape ntah
aku tak ingat nama dia
tapi pompuan la

kitaorang g jumpa dia
takut dia failed kan paper ni
hihihihihi
al maklum lah
kelas dia teramat la booooooring
jadi kami sekalian menggunakan chat 
atas kertas
maka
beliau terperasan bila one of us
tergelak-gelak
tersenyum-senyum
kantoiiiii

adehhh..maka bila bertanya dengan senior
pi jumpa dia
bawak la hadiah
hahaha
gerenti cair

aku ni bangsa kasar
tapi bukan bermakna aku ni kurang ajar
cuma pakaian aku gak hip
longgar-longgar
besaq-besaq gedabak
maka...dia label kan aku macam tu

yang bawak hadiah tu bukan aku
tapi geng seangkatan yang memang otai
slumber derkkk je lah
kaki mengampu ponada gak
pi mengampu sikit lepas la

tapi yang ak puas hati tu
bila dia cakap aku mcm tu
fuuuuuuu~~
seb bek member otai aku back up baekkkk punya
 skali jawapan member aku...

"dia dah ade pakwe la Puan"

sentap muka ko PUAN!
agak-agak la nak cakap
merendah-rendahkan maruah orang lain
nak pandang orang sebelah mata
mentang-mentang la ko lecturer

tapi ade je lecturer aku yg memang ngam
sempoi je
agaknye lecturer pompuan ni emo kot

tapi lecturer aku kt shah alam
merangkap supervisor praktikal aku
baek giler
dah tu lecturer English aku lagi superb ngam
pompuan gak
takde plak nak pilih kasih

tapi ape pon
aku nak ucapkan
TERIMA KASIH 
sebab luluskan paper den ni yo puan
;p

harap maafkan kami terkutuk puan
dalam kelas
tak sengaja
maAfkan kami....
maaF kan kami....

nasib baek aku lepas paper ni even 
only C
 ahahahahaha
tapi ada 2-3orang kawan aku
yang failed...
aku n otai lepasss paper ni

lawak la time diploma
superb best ever!

special wishes to all lecturer
CS110 2001-2004
(2nd batch : Nov 2001)
UITM ARAU,PERLIS


especially:


EN NIZAM
PN NORLIS
EN FAKRUL
ni je yg ingat sbb memang ngam..huhu

i miss my lil fren
ARWAH KAK YANG-SUHAILA ... Al-Fatihah
(menghidap luekimia...ketua otai..i miss her so much)
bella
yana
ayu
cikyam
jijah
pae
misahe

kak eija
kak eg
suraya

kami sangat-sangat rapat
sangat!