Followers

Friday, August 26, 2011

duka & luka

aku akan tolong selagi aku mampu
selagi aku boleh

tapi sampai satu tahap
aku dah takde kesabaran tu

memang aku banyak terhutang budi
tapi it doesn't mean aku harus diam saja
bila orang becakap tentang aku
bila orang merendah2 kan maruah aku
bila oang mempermainkan2 kan aku

it's doesn't mean 
aku harus ikot cakap korang

maaf..
kesabaran aku dah tiada

bak kata kawan aku..
yang mungkin sekarang ni 
membaca apa yang aku tulis

"aku ramai lagi kawan lain..
kalau kurang sorang pun no hal"
ini aku ingat 

sekarang aku undur diri

sebab aku terasa sangat pedih kat hati ni

mohon maaf andai ada tersilapkata
buruk budi bicara

SELAMAT HARI RAYA

angin....bawa kesedihan ini pergi...
ada kerinduan terselit dihati ni
aku biarkan ia pergi

Monday, August 22, 2011

Berbuka Puasa di Manhattan Fish Market,Alamanda bersama rakan di tepi dan di belakang

Assalamualaikum....

wajib jawab..tak jawab dose =)

biar lah gambar menceritakan
segala-galanyaaaa...


Manhattan Flaming Seafood Platter

yg ni ada nasi..ikan dory, udang & sotong
++brancoli n carrot

bila anda order ini platter
ataupon platter2 yang seangkatan dengannya
maka anda layak mendapat 
50% untuk starters
&
yummy tummy dibawah ini okeh

di ulang....

50%

maka dengan tamak nya
kami telah mengorder
makanan sampingan di bawah
sehingga terasa memakan hingga lebam pewoot(perut)

Quad Delights

ada fried mushroom yang rasa macam yam.. udang & squid

Tuscan Tiramisu

-rakan di tepi punya-

kalau sejuk may be la sedap..
ni rasa manis semacam je


Manhattan Mud Pie
the best ever!

-rakan di belakang punya-

Brownies With Ice Cream

-saya punya T_____T -

 brownies kerasssss sangat
then choc between 
ice cream n brownies tu tebal sangat

nasib baik ada ice cream...
habiskan ice cream
aku selsema pon gila bedal eskremmm ni

tapi yg paling best 
adalah..........

Manhattan Mud Pie!!

dap..dap..dapppppp

Wednesday, August 17, 2011

selamat berpuasa hari yg ke-18 u olllsssss~

kejap je kan..dah masuk hari yg ke 18 kita posa
tapi aku baru skali jejak kaki ke bazaar ramadhan
tu pon gi kat area tasek permaisuri cheras
time ujan plak tu..
lepas balik gheja..
en.itik ajak gi situ
ada manyakkkkk makanan sedap-sedap kat situ
putu bambu...karipap...nasi beriani (akak tu pakai purdah)
rega nya RM7.50 ayam
kalau kamben RM8.00 kot
sedapppppppp~~
murtabak keramat ado..murtabak gombak ado...
syokkk ahhh

lagi 12hari kita nak sambut raya
teringat plak kat yg dah pergi jauh-jauh
mak ayah(orang yang paling aku rindukan...)
cikman (orang yang aku slalu first nk gi umah dia time raya...my uncle yg sangat spoting..juga orang yang sedikit sebanyak support aku tuk study)
pak jang Fuad(slalu dia yg bancuh rojak buah..siyeeessss sedap)

rasa macam tak nak raya
sebab aku rasa macam sunyi
en.itik pon tak balik raya tahun ni
takde plan ape pon tuk raya ni
cuti je 1 week
pon aku tatau nk buat apa

hoho..anak buah ramai...
balik umah nenda dorang
aku tak balik mana..balik kampung dok uma

walaubagaimanapunnnnn..................
aku harap raya kali ni akan membawa seribu erti kepada kita semua
jangan lupa pegi teraweh...aku dah skip semalam....
geng cecikgu ajak bebuka..lanjut sampai Isyak
malam ni sambung gi teraweh balik..harap2 dapat la sampai habisss
weeee~~

ps: jom g tawaf bazaar lagi
jalan tar aku blom jejak lagi nh.....
bila nak gi nih?? 

Monday, August 8, 2011

thank u Allah

juz nak kongsi lagu Raihan
bertajuk
THANK YOU ALLAH


THANK YOU ALLAH


The Sky Is Clear
The Air Is Clean
The Land Is Green
Thank You Allah
Thank You Allah

The Path We Walk
The Lines We Talk
The Things We See
Thank You Allah
Thank You Allah

When I Sleep
When I Eat
When I Breath
Thank You Allah
Thank You Allah

Say Thank You Allah
Thank You Allah

Every Walk The Fate We've Got
The Light We Live
Don't Forget To Say Thank You Allah

In The Night And In The Day
Every Morning After Prayer
I'll Never Forget To Say Thank You

There Are Times When I'm Alone
Feeling Sorrow Or Not So Strong
I'll Pray To You And Say
Thank You Allah
Thank You Allah

So Friends Everytime Remember
Allah The Most Merciful
Say Thank You Allah
Thank You Allah

sumber:lirik


i'm bless

Thursday, August 4, 2011

HORROR




.....SOMETHING HOLLOW INSIDE


COUDN'T FIND IT...

mak korang masak ape tuk berbuka?

petang-petang gini mesti dok mikir
nak makan apa la buka posa 
ada yang beli
ada yang masak sendiri
ada yang orang tolong masakkan

esok jumaat..1st week of Ramadhan
aku rasa ramai gak yang nak balik kampung
buka puasa with family
family aku jauhhh
nun di utara

nak balik pon menumpang orang
kalau orang balik..aku balik la
lagipon anak yatim piatu
tak bape syok nak balik
tapi kalau tak balik 
nak gi mane??

nanti la dah kaya
aku p beraya di London lah
hewhewhewwww....

seronok kan
balik kampung
then request kat mak nak makan ape
mak buatkan..
aku??
xde sape pon nk buatkan
makan je la ape yg sedia terhidang
kalau ada pon yang aku nak
mesti tak sama macam mak aku buat
tapi bila orang tanya
"sedap tak??"
mengaku je lah
"sedappppppp!!!"
sekadar menjaga hati
tapi tak sesedap yang mak masak
lain sangat..


aku tak terpikir lagi nak makan apa
rasa biasa je..
tak teringin pape
kalau teringin gi beli je
kalau tak beli makan je apa yang ada
request pon bukannnya dapat

time2 macam ni aku teringat kt mak..
aku la orang yang paling excited nak balik kampung
kalau nak raya...

tapi ni dah 4x Ramadhan since 2008
tanpa mak
tak penah aku lupakan mak
rindu sangat...

aku taw dia balik jenguk aku dengan ayah and also cik man....=)

balik kampung hati-hati oke~
ingat orang tersayang
*macam raya pulak ;p
kalau makan dengan family ingat aku gak hehehe......

SELAMAT BERBUKA

Wednesday, August 3, 2011

pandangan pertama tak berdosakan?

persoalannya...

“Apakah agaknya sebab 
wanita ingin memakai seksi 
dikhalayak ramai?

Dengan skirt pendek, 
atau baju sendat dan nipis?”

"pandangan pertama tak berdosakan?"-kata si lelaki

opssss......wanita bertudung jugak
sekarang ni jadi trend pakai baju sendat
even pakai tudung

ni pon aku tuding jari pada diri sendriri
T______T


زين للناس حب الشهوات من النساء والبنين ..


“Dihiaskan (diuji) bagi manusia itu, nafsu syahwat dan keinginan serta kecintaan kepada wanita, anak-anak, harta…”

Ayat ini dengan jelas menyebut syahwat utama lelaki adalah pada wanita. Nabi SAW juga pernah bersabda :


ما تركت بعدي فتنة أضر على الرجال من النساء

Ertinya : “Tidak aku tinggalkan fitnah selepasku yang lebih boleh membawa mudarat kepada lelaki selain wanita” (Riwayat Al-Bukhari, 7/11, bab Zikir & Doa )

untuk mengetahui
lebih lanjut tentang ulasan isu ni
bole gi sini
sebab panjang ulasan beliau
yang kadang2 persoalan tu ada dalam fikiran kita

sama2 kita berusaha oke~! =)
untuk menjadi yang terbaek yeop!

please STOP!

HEY..LET ME TELL YA... 

STOP WISHING PEOPLE LIKED
AS MUCH AS 
THEY LIKE SOMEONE ELSE!!!


STOP TRYING TO GET 
ATTENTION FROM THOSE 
WHO HURT U!!!


U SHOULD BE HAPPY WITH URSELF!!



I'M TELLING MYSELF~UMPHH....