Followers

Sunday, July 31, 2011

makan-makan

bulan pose ni kalau kita tengok gambaq
makanan mesti terliuq kan
buat masa ni aku tak rasa lagi nak makan pape
al maklumlahhhh....hehe
ni pic makanan selama aku p sarawak last week
22~25 Julai   

  

pisang cheese kt RJ Ayam Penyet

yg ni rJ ayam penyet tapi versi panggang
sedap ayam die

ni nasi goreng RJ ayam penyet
ada rendang daging
aku punye amek sotong as a side dishes


ni bihun sup tulang
kat depan restoran Pondok Anis


nasi goreng Thai kt Chilipeppers

1-ribena sprite(air aku....nyummyyyy)
2-ntah..lupe..hihi
3-teh ais
4-tembikai
5-soya cincau

ni ape ntah nama..pecal lele kot
kt chilipeppers gak


yg ni tatau apa nama..kt chilipeppers gak

yg ni koteaw sos..
tak sempat nak rasa
tuan empunya meals makan tak 'panggung2' dah
sedap sangat kot..hehe


kat chilipeppers...ala-ala koteaw sup
biasa jek

ni mee kolok..macam megi rasanya...
sedap la..
ni breakfast kat Coffee O Conner
laksa sarawak & mee rebus
laksa dia pelik sikit rasenye
mcm bau minyak angin..rempah2 die kot
mee rebus die rasa manis



ni steamboat kt area Hotel Grand Supreme
RM18 per head..korang bole makan sampai muntah
ada eskrem gak

daging ni laaaaa palingggggg sedapppppp
fuuuuuuuu~~

 kek lapis Dayang Salhah



last.......
but not least



mai pakat2 scroll
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
eh eh...sabar2
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
..

.
.
.
.
.
.
.
.
.

.

.
tadaaaaaaaaaa~

pavlova @ Delicious Midvelli
pavlova manissss sangat...

yg ni chocolicious kot...lupa laaa
yg ni recommended....
mmg best...stroberi fuuuuuu~~
superb banyak
makan 3 orang pon tak habis
sejuk jek...rasa choclate yg best.....
ummmphhhhh....
;p


sekian.........
   
SelamatBerpuasa 
SelamatBerterawih 

                      

Wednesday, July 27, 2011

jom p sambung study

Programmes By LevelsPDFPrintE-mail
ni uitm punye website
aku ingat nak sambung study lah
memandangkan aku bakal menganggur tak lama lagik
fuuuuuuu~~
tapi aku xtaw nk amek course ape
dlu amek math computer
tapi keje laen..
lari sikit jek dari bidang yang aku blajo
aku rasa yuran yang paling murah 
kalau nak sambung master ni
kat UITM je
'U' lain mau RM3-4k kot
jenoh le teman nk buat part time 
kalau gitu ghupe yuran nye
tapi aku confused....
nak amek course ape..
ingat nak computer engineering..
yg ada beche jek
tapi uitm xde course tu plak 
yang ade course ni...

Faculty of Computer and Mathematical Sciences

M. Sc. (Information Technology)   ..More
M. Sc. (Quantitative Science)   ..More
Master Of Science (Applied Statistics)    ..More
Master Of Science (Computer Science)   ..More
Master Science In Computer Networking   ..More
Master Of Science   ..More
Ph.D In Science    ..More
PHd mmg dah adew..so xpayah nak amek lagik
huhuhuh~
sape yg dah buat master @ pakar dalam bidang gini..
bole tak bagi advise kat eden....
MEQASEH 

Tuesday, July 12, 2011

si puteh di ICU

si puteh gua masuk ICU
tenat...
gua eksiden pagi tadi
semak pale gua
plan gua nak pi sarawak pun burned
kelu lidah gua nak bekata-kata

gua dah byk kali cakap kat puteh
gua nak bagi die kat org lain
org yang bole jage dia
gua xmampu nak jage die dah lepas ni
gua ingat nak pakai moto jek
lagipon lepas ni gua tatau gua nak keje ape

mungkin ni sebab puteh gua merajuk

PUTEH....GUA SAYANG LU AMAT
COME BACK TO ME BEBEH

gua janji gua cari keje 
Lu stay Dgn gua sampai Lu mati oke
Insyaallah gua akan jaga lu baek2 lepas ni

maafkan gua...
gua xbole hidup tanpa lu
T____T

p/s: doakan puteh gua back to normal

Monday, July 11, 2011

jalan2 cari pasal

next week i'm flyin 
to kuching sarawak
1st time fly
pegi ramai2
6gals..1boy..& married couple
spend 4d3n there

sebelum pegi pon da banyak prob
kalau pegi nanti aku tatau la
semua aku yang arrange
sorang pon tamau amek port
nak tolong cari hotel ke
cari van ke
sekadar pass no
"nah! p cari sendri!!"
serupa itu..cit!

dah bila aku cari.. 
yg ni xnak..yg tu xnak..
dapat homestay xsampai 5rat 
for 4days 3 nite pon tanak
memang la i got the hotel
best rate 85 pernite
tapi kang klu hotel tu xbest
nanti salahkan aku
mesti la nk cari hjotel yang best2

then nk hotel yang ada katil each person
klu dah nama backpackers..sila la 
paham condition in a way to reduce the cost
dok ramai2 aku rasa aku oke jek..

payah btol la 
ni pon ada yg xnk pegi la
sound awal2 nk g ke tak
aku nk survey hotel pon payah
jadi tensi sikit

aku harap my journey ni
akan end dengan a lot of happinest

p/s:ada x backpackers yang nk wat trip..bawak aku skalik

Wednesday, July 6, 2011

transformer

In any war, there are calms between the storms.
There will be days when we lose faith.
Days when our allies turn againts us.
But the day will never come when we forsake this planet and its people.

Regards,

Optimus Prime 


Tuesday, July 5, 2011

harapan & impian

aku rasa sape pon xkan faham
apa yg kita kita impikan
apa yang kita harapkan
nk harapkan org lain fufill our dreams....
memang selamanya la kau akan bermimpi

ada orang bertuah bila 
ada orang lain yang sanggup
memenuhi apa jua permintaan 
dan impian tu

tapi org yang biasa2 ni 
jenoh la cari something...have to work hard 
to make their dreams come true
sedih gak kekadang mengenangkan
diri ni...org2 biasa saja

tapi bila memikirkan yang kita ni hny lah insan biasa  
selayaknya mencapai apa yang mampu kita capai
tanpa menyusahkan org lain 
lagi berbaloi

aku sedang mencari jalan
to fulfill my dream
byk sgt halangan tapi i'll make sure
it will come true
xkira la umur aku 50's skali pon

salah satunya..aku nk p london T_____T
sape nk bawak aku g london..
tak keruan rasenye bla aku 
tengok blog ni
dia bawak mak die jenjalan
aku xdapat dah nk bawak  mak aku
nak bawak diri sendiri je la

akhir kata...

aku doa kan kawan2 aku
ct nubailah bella akan menemui cinta nya
ct nur dayana jua akan meneruskan 
usaha beliau tuk mencapai cintanya
ct mariam akan menjadi insan yg prihatin serta 
mencapai impiannya
last but not least
azizah aka jij with hirmi~pray for u guys
smoga sihat sejahtera