Followers

Tuesday, November 30, 2010

Dia Telah Pergi

Semalam..30 November..
dia telah pergi
meninggal kan kami...
tinggal kan aku yang punya impian
bergunung untuk temukan mereka(dia dan itik)..
tapi...
DIA lebih sayang kan dia...
DIA bawa dia pergi...
dia juga telah ikut ibu ku pergi...
tinggalkan kami..
2 minggu lalu..aku bertemu dia di hospital
dia tidak dapat mengecam aku
tapi...
di saat aku genggam tangan dia
dia tahu itu aku
dan dia bertanya..
'bila nak kawen? da ada dah ka?'
aku menjawab...
'ada...tahun depan..tunggu acik sihat'
hampir gugur air mata aku 
saat aku ucap 'tunggu acik sihat'
sungguh..aku mengasihi dia sama seperti aku mengasihi ibu ku
sama...
tapi kini...dia(ITIK) xkan dapat bertemu dengan dia lagi..
aku pun xkan bertemu dia lagi
di alam ini..
cuma aku kesal kan aku tak dapat tatap wajah dia tuk kali terakhir
cuma aku diberitahu wajah dia sgt bersih...bercahaya...
maafkan aku..
aku hanya dapat melewati pusara mu nanti..
doaku sentiasa mengiri mu bersama ibu dan ayah ku
moga kalian ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman..
di syurga..
sungguh aku rindu kalian..
dia....adalah 'CIK MAN'
pakcik ku yang tersayang dan banyak menabur bakti ketika aku 
masih belajar setelah aku kehilangan ayah ku...
tempat ku bergantung adalah ibuku sejak aku berusia 13tahun
dan dia selalu ada di saat aku memerlukan wang untuk belajar..
dia adalah seorang yang sangat periang....tak pernah memasamkan muka
sempat juga aku memberikan 
membayar sedikit dan sangat lah tidak seberapa
atas apa yang telah dia korbankan tuk aku..
tapi aku bersyukur..dia 
penah rasa wang dari titik peluh ku...
kerana aku tidak sempat membalas segala jasa ibuku
tidak pun dia merasa wang dr titik peluhku
mak, ayah & cik man....
aku sangat sayang kamu semua...
tinggal lah aku sendiri
I LOVE U

 al-fatihah...


Friday, November 26, 2010

eauwwww............ketiak busuk masam!

perempuan kalau muka cun macam mana pun
kalau se'stylo' mana pun....
macam linsay lohan ni..

tapi kalau ketiak tengittttttttt tak hengatttt...
haaaa.....mau lari orang2 disekeliling korang...
penah tak member korang macam ni???
aku ade 2-3 orang member yang bau badan dia.....
adoiiiiiiiii.....jenoh tahan nafas....
sesakkkkkk der...
salah 1 penyebab nye....
ko tak guna deodarant..
sekarang ada lagi ke orang yang tak tau nk guna deodarant?
tak pun ada bedak hibka..bole cari kat stall2 jamu..salalu ada je..
lagi satu...penyebab ketiak busuk...
masa mandi tu korang x gosok kt ketiak..mandi2 ayam jek
maka sisa2 deodarant akan bertimbun di ketiak
hiks~~
last but not least....
penyebab utama nya.....
bulu ketiak panjang...muahahaha
harap muka cun....pakai sleeveless shirt...
skali angkat tangan nk tahan teksi mcm iklan dalam tv nunn...
huiiiiyooooooo....bersepah2 nk kua...hahaha
lawok2....
di sini aku nk share tips untuk cabut bulu ketiak kurang sakit la...
dari member aku..mak die punye petua
Tips cabut bulu ketiak :-
1. Amek kunyit hidup then tumbuk bagi lumat
2. Campurkan dengan kapo0r  (yang org slalu makan ngn sireh pinang tuu....)
3.Sapu pada bulu ketiak. Tunggu sampai kering campuran tadi di ketiak
4. Bila dah kering, mulakan lah dengan Bissmillah.......truskan mencabut bulu ketiak anda sampai licin!
then..ketiak anda akan jadi macam ni...
 
bersih kann...dan tahan lama....
dan..................

 
bau yang lebih menyenangkan 
dan cepat kering bila di sapu deodarant..
bape kali dan laaaa.....

*awas ye...kunyit hidup tu akan menguningkan jari2 anda..jadi bagi sesiapa yang xnak jari kuning..
pandai2 la cari glove...


p/s:erkss...korang...even member aku tu ketiak die busuk sangat lah tengittttttt
tapi bersepah lelaki ajak die lepak..it's weird..kan??

Thursday, November 25, 2010

fashion?

when u talk bout fashion..
omg!
im very nerd..nerd.....nerd lagi lagi nerdddddddd lah
bout this...
tadi blogwalking kat page ni  
she's  soooooo0o adorable
sweet lah..pakai tudung but yet she's still fashionable person..
saye suke..... T_T *tears*
(erksss~~ada x sape2 willing to change me??
hahaha...)

Wednesday, November 24, 2010

sambungan..aku mau ni

aku lupa..
ada tempat yang ingin aku jejaki...
dari aku kecik-kecik lagi...
contohnya
bila orang tanya...nak pi mana tu?
nak pi __________?
sampai sekarang pon
aku masih jawab benda yang sama..
tapi..aku masih blom berpeluang
untuk menjejakkan kaki kanan dan kiri ku
disana..
nak tau kat mana???
meh tengok gambaq ni dulu..
street...

bridge..

parks.. 







meh tengok
pandangan di waktu senja dan malam...


cantikkan view ni


(aku google je pic ni.. ;p)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
kota LONDON

nak naik bas ni..
even kt genting ada tapi tak bergerak =(
nak naik kna bli makanan..
bru bole masuk..

aku mau ni..

banyak hajat, impian, cita-cita
blom lagi tercapai..
tahun 2010 ni tahun menjunam..
by next year i hope i can acchieve more improvement.......
aku mahu mendapakan ni..
sejenis henpon....
(henpon aku da rosak...must buy new one..
ada sape2 nak bagi free takkk???)
my own lappy..
(aku jual PC aku bulan April this year..until now...this  month (november) baru dapat half payment..then next month lagi half...
RM700 pun susah ka mau bayar????
klu RM70o0 may be la boley consider lambat bayar)


dan ini...
.
.
dlsr camera...
(aku nk libatkan diri dalam dunia photography...
dunia yang penuh dengan kebebasan)
ataupun ini..................................


harap dapat tertunai.....mula tahun depan
tp...yg paling aku mauuuuuuuuu..
adalah
............
......
.
..
..
..
.
.
.
.
.
.
.
.......
....
...
..
.
.
.
.
ini jugakkkk..........
.
.
kawasaki z750
dannn.......
..
.
. ..... .
. . .
..
.
............
...............
.................
...............
............
..........
........
......
....
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
evo putih ini pojaan hati kuuuuuu
damn gorgeous!!!!!

(~~gempakkkkkkkk sgt ini boyfriend......T_T *tears* ~~)




Tuesday, November 23, 2010

pelik!

nape aku xleh nk upload gambaq??
pelik bin ajaib..xpe...kt uma t aku wat new post..
bru semangat nk story for new yea- 2011
wait for 20.11.2011..

boring!

bongok tak tetba baru sedar diri ni da tua???
huahuahua...isk
aku xla tua..tp m0mot..apsal cakap kita da tua..
dr dokstory menda yg serius trus aku nk tegelak..
apala nasib badan yg gemok ni kan BeLLa...


cuba tgk ni...apa dia ckp....
(bole x nk perasan muda??xbole blahhhh..he)

Monday, November 22, 2010

syok ke keje?

keje xsampai setahun..tukar keje lg..
ni da keje ke4 sejak abey study..
tp xla keje tetap..tu pon mungkin sbb asek tukau keje..
stay ngn keje yg same rase bosan..xtaw nk keje ape.
org lain sibuk nk jd photographer..
saye pon tringin nk memiliki camera nikon dlsr(btol ke ni?ntah...)
tp ade je menghalang...
nk bli camera pon xde uwang $$$..
nk bli laptop pon xmampu...
nk bli hphone bru pon lagiiiiiiiiiiiiii xmampu..
ape saye nk buat?
saye ni hopeless ke?

muda vs tua

hidup ni lebih baik dikekelilingi orang2 tua
a.k.a org yg makan garam dlu
sbb dia da rasa masinnya tuh..
sunyi hidup ni..haihhhh
rindu mak~
pengubat rasa..pengubat jiwa..
kosong rasanya...bila baca blog mak-mak..
rasa terisi cikit hati ini..contohnya blog kak nani
(maaf kak nani..xminta izin nak masukkan nama akak kt cni)
terasa nk senyum ja bila baca blog dia..
senyum......

Sunday, November 21, 2010

FOR THE REST OF MY LIFE

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes


Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
And theres a couple word I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart
~Maher Zain~
YA ALLAH..
PLEASE OPEN MY EYES..MY HEART
T_T

gelap~

tetiba aku rasa dunia aku sangat gelap...
apa yang aku sesalkan?
apa yang aku impikan?
kini aku menyendiri lagi....

Monday, November 8, 2010

shahir

isk~~
nyanyi sodap bagai..
muka encem uiiiii....
gilak terpaku ku memandang dia di bawah ini....
.
.
.
.

(mungkin smlm die pakai sume putih buat aku terpaku~~;p)
congrate to shahir...



Sunday, November 7, 2010

duit?

klu ini lah yg menjadi persoalannyaaaa.............................
sampai bla2 pon xkn cukup...
maka..
hati pon akn jadi begini....
.
.
.
cinta rabak..

tepaksa ubatkn hatiii..
letak myk gamat dr langkawi..........
balut luka..
.
.
.
.

nk aku jd mcm ni kah????







Friday, November 5, 2010

EngAge

to beloved hush.. AYU...

selamat bertunang hari ni..semoga semuanya berjalan dgn lancar...
love u, 

regards...hush's


banjir~

aloq staq banjir truk..nk blk ke kg pon susah..
kna cr jln lain..ikot jln bendang..
scary wo00h..
jalan kecik..klu selisih...
dup dap dup dap jantung ku bergetar...ngeri..
nnt aku upload video bnjir kt aloq staq ni...


Tuesday, November 2, 2010

putih~~

semalam..
aku nmpk bilik aku kosong..putih je.....
then..aku tigt mak aku..
aku rs klu mak aku ade lg..aku xkn jd mcm ni
aku bole idup ngn mak aku je..aku xperlukn org lain
but yet..aku sedar..
mak aku da xde...tp aku blur.....
ape aku nk buat??

die??
die ckp...
one day he wil leave me......
one day...
one big day....
so for wat reason dat i shud stay??

im not go0d...n0t go0d to u..
em~